На Бойко Борисов ушите и винетките

15324
На Бойко Борисов ушите и винетките
Снимка: БГНЕС

"Репетирате дали ше ви оправя още днеска или кво? Провокирате ме дали много бързо ше го направя или до следобед?! Във всеки център на населено место около София отиваш лично днеска, заставаш на площада и като едно време тея, глашатаите: "Няма да има винетки!". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава – ясно?!" С тези знакови реплики премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов нахока директора на АПИ Георги Терзийски – защото изведнъж се оказа, че май-май трябва да имаш винетка, за да идеш от Нови Искър до центъра на София. Или от Банкя – Борисов дали има винетка?

Добре звучи, а? Загриженият за народа шеф смазва нефелния чиновник, който нищо не върши. Герой поне колкото Левски – това е то пиар замисълът.

Но логическата мисъл вижда друго. Малко след тези вихрени слова, регионалният министър Петя Аврамова сама каза пред журналисти, че има правителствено решение за обхвата на пътищата, по които ще има винетка. Буквално на клик разстояние е и въпросното решение – от 31 декември, 2018 година, публикувано и в Държавен вестник. И там пише: "Министерският съвет реши: "2. Приема Списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса, съгласно приложение № 2.". Министър председател: Бойко Борисов". Подписал е т.е., г-н Борисов!

Та какво излезе – премиерът се е разписал кои пътища да са с винетки, но сега го провокират? А на 2 януари, 2019 година пак ли АПИ го провокира – тогава, когато каза следното: "Независимо от логиката, независимо от принципа, че който кара повече, той плаща повече, независимо че е по-скъпо да поддържаш и чистиш 12 платна, а не 2, както по времето на социализма и БСП, което беше много скоро, нищо няма да се променя по Северната тангента". И го казва в компанията на Петя Аврамова, на Владислав Горанов и на предишния шеф на АПИ Светослав Глосов, който беше "оправен" точно заради винетките.

Та след като първо си подписал решение кои пътища са с винетки, а после не веднъж, а два пъти строяваш АПИ в рамките на година и нещо, остава риторичният въпрос – кой (ти) оцапа гащите?!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com