Най-много ме е яд на Борисов и сие за ...

9124
Най-много ме е яд на Борисов и сие за ...
Снимка: БГНЕС

Когато два месеца и половина постоянно има протести, няма как да не доскучае. Дори при политически титан като Бойко Борисов има изчерпване. За толкова време всичко може да се каже и то поне по два пъти. Макар че ако всичко казано се разбираше, изобщо нямаше да има нужда от два и половина месеца на протести.

И когато има такова натрупване на материал, неизбежно е времето и за малко ретроспекция. Например – вие какво най-много не харесвате в сегашното управление? То едно да беше ...

Та на въпроса – не харесвам това, че съсип(в)а умствения ни потенциал. Убива го така, както би трябвало коронавирусно лекарство или ваксина да убива COVID-19.

Едно от поредните и вероятно далеч не последно по ред доказателства лъсна на 20 септември. Тогава стана ясно, че българин е водеща част в усилията да бъде разработено ефективно лекарство и за профилактика, и за болнично лечение срещу COVID-19.

Чудесна новина – българин да е с важен принос за такова нещо. Обаче освен да се потупаме по гърдите и по гърба, друг практически бонус за нас няма да има. Защото проф. Димитър Станчев Димитров работи в Университета в Питсбърг. С други думи – за България някоя и друга хвалебствена дума и мимолетно светнал прожектор ще има, а за такива като Канада и САЩ ще има много пари и практическа възвращаемост, ако (дано е когато) лекарството бъде завършено.

Защо проф. Димитров не можа да направи това, което прави сега, така че да спечели България? Защото 10+ години все си говорим за асфалт, за това. Асфалтът прави да е гладко. Изглажда мозъчните гънки. Парадоксално де, защото у нас асфалтът не е точно равен – но хайде да не давам примери. Я все пак един, че герберските тролове ще тръгнат да асфалтират – 2019 година и булевард „Васил Левски“ във Варна. Отиде г-н Борисов да го открие, заваля и варненският кмет Иван Портних трябваше да обяснява как булевардът още не бил в експлоатация ...

Такива ми ти работи – така се пропускат милиарди. Така се пропуска по-добрият живот. Така се влиза в кафявото и злобно ежедневие, а не в това на нови и нови открития, на задоволство от постигнатото, на желание за работа да постигнем повече и нещата да станат още по-добри. И единствената ми чуденка е дали в България става така защото от тиква каляска прави само кръстницата на Пепеляшка, а не Кръстникът, или от всяко дърво свирка не става?!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com