Най-наглата реклама за всички времена

19984
Най-наглата реклама за всички времена
Снимка: Фейсбук на Петров

Доцентът Георги Иванов продава хранителни добавки. Тези хранителни добавки са, разбира се, чудодейни, като всички други. Никой не е виждал добавки, които да не гарантират поне същия ефект от лекарствата, който се преживява като двоен, щом се умножи по сладкото потребителско удоволствие, че даже не са лекарства - хем са безвредни, хем работят по-добре и на всичкото отгоре си ги изписваш сам.

Проблемът обаче е друг: че доцентът продава хранителните си добавки с "рекламата", че, бидейки приятел на Боян Петров (тоест, по думите на жената до него Радослава Ненова - най-вероятно един от многото, които в някакъв момент са се ръкували с Боян) искрено съжалявал, че "Ако му бях бутнал в ръцете на летището тази комбинация от добавки, която тествах на понеделтищката ми тренировка по Мусаленската пътека - можеше още да е мегжду нас". (със запазен правопис, а публикацията вижте тук).

Макар да сме свикнали на токсични системни наглости и вече да ги регистрираме с полуотворен натрениран поглед, това все пак е рядък, шампионски случай. 

1) Определен човек декларира голяма приятелска близост с човек, който иска да използва за "рекламна фигура" на продукта си, а изключително вероятно я няма.

2) Рекламната фигура не е между живите и не е рекламна фигура, а един от малкото, които правят думата "герой" все още възможна.

3) Твърди, че рекламният му продукт всъщност е можел да спаси живота му. 

4) Не се е допитал до нито един от близките на Боян Петров, за да използва името му, дори по този нескопосан, некомпетентен и неуважителен начин. 

5) Сгафил един път пуска поясняващ пост, който е по-голям гаф и от първия въпреки уверенията на всички останали, че прави огромна глупост. 

6) Когато по-твърдо или по-меко всички му казват, че това е страшно пошла реклама, той отговаря, че не е реклама, понеже...понеже "на няколко пъти казах, че не е реклама".

7) Твърди, че в публикацията си не е използвал името на продукта, а всъщност го е прикачил със снимка към нея.

8) Продължава да експериментира с паметта на Петров, обявявайки хептен нахално, че "На Боян тази публикация щеше да му хареса - сигурен съм". 

9) Казва, че е важно за нас "да плащаме по-малко в магазините и да ядем по-качествена храна. Или като ядем храната от супера да си прочистваме и поддържаме организма със съответните добавки" - отдавна демистифицирана и псевдонаучна теза, която предполага, че добавките могат да заместват храненето или "порции" от него - неслучайно на всеки такъв продукт би трябвало да пише, че не е заместител на храненето, а и на повечето го пише. 

10) Завършва защитната си пледоария в медиите с думите, че написал това "в памет на Боян Петров" - тоест, този човек наистина твърди, че в памет на Боян Петров би могло да стане дума за...хранителни добавки?

И така. В крайна сметка всички покоряват върхове, в случая на наглостта. Нека уважим този рекорд. Всеки с малко съвест знае как!

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com