Най-нетърпимото в политика Бойко Борисов

32991
Най-нетърпимото в политика Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Със сигурност всеки може да изброи какво точно го дразни в лидера на ГЕРБ, който години наред е премиер на България. Конкретно обаче Бойко Борисов отново се наби в главите на все още интересуващите се поне малко от политика български граждани от началото на тази седмица (20.05 – 24.05.2019) – така че имах възможност да си опресня какво точно не понасям в политическата му личност. За троловете специално подчертавам – политическата му личност, не физическите му качества. И така:

Извърта като пумпал

Специално в интервюто за сутрешния блок на Нова телевизия Борисов така и не отговори на въпросите за жизнения стандарт в България. Не за състоянието на държавния бюджет, а за жизнения стандарт. Просто казано – за доходите на обикновените българи.

Не отговаря на истински неудобните въпроси

В Нова телевизия за партийните субсидии много-много не го питаха Борисов. Но дори някой да се престраши – ето ТУК един пример, отговорите са в стил "не съм виновен аз, комунистите и наследниците им бяха".

Вечният референ "предишните бяха"

Директно преминаване от точка 2 в точка 3. За партийните субсидии БСП били виновни, те приели закона. Не стана ясно кой точно закон според Борисов – пълното му наименование. И кога е приет – след като не е той, би трябвало да знае. А може би Борисов може да обясни как така "несъвършенство в законодателството" за по-големите с 6,5 млн. лева партийни субсидии годишно не се случи с размера на пенсиите или размера на обезщетенията за безработица? И кой всъщност има властта в България да променя законите?!

Кой ми нацапа гащите?!

Извън политическите виновници, за неуспехите се намират и други. Например, когато говорим за нещо сериозно като качеството на направеното на варненския булевард "Васил Левски" и то само като един от многото примери за такива инфраструктурни постижения (ще има ли някога момент в който няма нито един ремонт на АМ "Тракия", вълничките по АМ "Люлин" ще се изгладят ли или да чакаме вятъра да спре да ги прави, и т.н. и т.н.), се минава към дълбоки умозаключения, че срещу природата нищо не може да се направи. На това може да повярва само човек, който не е запознат с големите (а и не само) пътища в Западна Европа.

Бягството за конкретика

Обещания като това да има промяна на партийните субсидии в посока надолу Борисов е правил. Но никога не се ангажира с точен срок – кога точно? Има ли нужда да обяснявам какво възнамерява да прави човек, който обещава нещо, но не казва кога ще го изпълни?

И за да няма само сърдит плач с марка "ГЕРБ" (разбира се, че ще има), да уточня и какво не харесвам в официално най-големия му противник Корнелия Нинова. Не харесвам, че тя всъщност не му е противник, а помощник. Последният страхотен пример е опитът Борисов да бъде вкаран в "Апартаментгейт" заради една пристройка, при това в негов имот. Това е пример за дребнотемие и е лесно оборимо, но пък е отлична основа след това Борисов да припомня отново и отново как едикакво си било компромат срещу него, затова и всяка останала критика е компромат, макар изобщо да не е така. А за далеч по-важни неща - например дали прокуратурата няма да потърси има ли недекларирани доходи Цветан Цветанов и смята ли г-н Борисов, че трябва това да се направи "немедленно", г-жа Нинова е доста "разсеяна" ...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com