Не подкрепям протеста на строителите

12937
Не подкрепям протеста на строителите
Снимка: БГНЕС

Протест в София, организиран от Камарата на строителите. Причината – очерняне на бранша чрез публично говорене. Поне това се разбра от прессъобщенията и изявите на ръководството на камарата в лицето на инж. Илиян Терзиев и инж. Мирослав Мазнев.

Всъщност специално инж. Терзиев беше настоятелно разпитан тази сутрин (12 декември) на "Цариградско шосе", близо до разклона за бул. "Брюксел", за кои точно проекти строителите имат претенции, че са очерняни? И от отговора се оказа, че конкретика нямало – имало обаче градене на лош имидж. А в "Още от деня" инж. Мазнев настоя когато се гледа за вина, да се търси конкретика.

Хубаво звучи това за конкретната вина, безспорно. Факт е, че в България често има словоблудство, особено когато са замесени политици – както в случая се намесиха от БСП. Към словоблудството следва да има нетърпимост. Само че внушенията на инж. Терзиев да няма публично говорене при възникване на подозрения са повече от нахални.

Доживяхме - цензура по БНТ, свързана със загинали на пътя

Неделя, 9 декември, 20:45 часа. Гледам БНТ в очакване на поредния епизод на предаването за разследваща журналистика "Открито", което е ...

Дали, г-да строители, щеше да се задейства прокуратурата, ако "Биволъ" не съобщи за "Джи Пи Груп"? А дали за ремонта на "Граф Игнатиев" щеше да бъде привлечен за обвиняем Евгени Крусев, ако "Спаси София" не беше пуснала разследването си, което ясно показа какво се е случило с обществената поръчка за трамвайното трасе? Със сигурност нямаше.

Обществена тайна е как в България се случват нещата с обществените поръчки. Обществено явно е колко зависими от евросредства са големите строителни фирми в България. И много логично е определен кръг хора хич и да не искат да се осветяват нещата, защото разпределението на порциите ги устройва перфектно.

Е, няма да стане. Все още в България има хора, които имат желание да показват нещата такива, каквито са. Има и хора, които обръщат внимание на неща малко по-далече от носа си. Ако нямаше, протести като този на строителите нямаше да ги има. И да не плашат как можело да заработят в чужбина и да изоставят българската икономика сама да се оправя – специално големите ни строителни компании. Да отиват да работят – да видим дали ще имат такава успеваемост в обществените поръчки и зад граница!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com