X
 
 

Независима ли е България днес?

7152 13
photo of Независима ли е България днес?
Снимка: iStock/Guliver
Колко лицемерно звучи да говорим за независима България днес. Напълно лишено от реално съдържание.

Питам се няколко нeща:

Колко независими бяхме при избора си на бойни самолети? Колко независими бяхме, когато опростихме дълговете на Мюфтийството?

Колко независима е страната ни от олигархията и от големите корпорации? Колко независими сме енергийно?

Колко независимо от зависимостите си е населението на България днес - алкохол, наркотици, стрес?

Колко независими са младите хора от родителите си? Колко независими са възрастните хора от децата си, едва оцелявайки с мижавите си пенсии?

Колко независимо и свободно се пишат учебниците по история?

Колко независима е държава, която винаги разчита на съюзници и фондове, но не и на собствените си сили?

Днешният ден е подходящ, за да отбележим една знаменита дата в българската история и да се преклоним пред извоюваната от предците ни независимост. Но също така да осъзнаем, че за независимостта, както и за свободата, трябва да се борим всеки ден, защото не са и никога няма да бъдат даденост!

Автор: Тодор Беленски

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Чакайте, бе, Тато не ви обещаваше, че когато нЕкой другарЕ влезат в пост-КОМУНИЗъМА, то вие, бачкаторско-финансовите крепители на системата ще сте независими! Не ви е обещавал, че ще имате и сносни заплати и високи пенсии! Той обещаваше КОМУНИЗЪМ за мундарите от неговия цигански БКП-катун с възможности за вземане (гепене) от общото лъжене на шкембе без отговорности и без наказания, както и без дав виж още ›› ане на нещо на това общество, па макар и нематерилано (знания, професионализъм, ....) тъй като БКП+ДС-мундарите винаги са се самонакичвали с множество КУХИ дипломи, звания, медали, лампази, ..... Най-ярък пример е д-р по право на СУни Владимир Тодоров Живков (сричащия Владко на Татко), както Кубурга (Симо на Дедо)! И ако продължиме ген.лейт. д-р инж. БОКо, приравнения д-р по международно право на ЮЗУни ДС-Ванче караШкембе, проф. д-р по право Боби Велчаки, .... не знам БКП-Пиги сВинетката дали не е станала и тя д-р по банкови науки за да я пратят "банкерка" в междунаридна банка?! Ами "дипломата" Пацо-терасата?! Всичко това си е нормално и в основата на престарата РУСКА (СЪВЕТСКА) обществена система, която моделира и създаде българщинзма и българската държава, като етап за осъществяване на цариградските си амбиции!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ГОВНОЯД 5.1, никого не можеш да излъжеш! Педерасите живеят в Педорстан! Те се кланят на сушения гъз на най-голямия педерас - Ленин! Там педалите управляват кремълториума вече втори век! Всички руски тролове сте педали, на хранилка на своята матушка Педорстан! ПЕДОРСТАН е сърцевината на Руската Педерация, педерасите/гьотверените управляват вече втори век. Педерастията в Кремълториума не започва с П виж още ›› утлер:Медведев - тя започва със Сатаната - Ленин - корупция http ://www .frognews.bg/news_97575/Komunizam-i-homoseksualizam!-Kremalskata -troika/
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  България е под руско робство - 100%овия монопол на руснаците над горива и енергетика + 6 руски партии в парламента сочат това! Ако не се освободим, няма да изпълним завета на Левски за Свята и Чиста Република!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Къкво премълчават руските писарушки и техните местни братушки за датата 22 септември 1908 г. - http ://ivo.bg/
 • българин 5 българин преди 1 месец Профил на трол?
  България е независима и това е факт, още повече, че от нея нищо не зависи и то много отдавна, 1300 г. България и от тях над 500 под турско робство, над 300 под византийско и последните над 100 и до сега под руско, какво повече, не зависим от продажните си политици, от опростачената си интелегенция, от тъпата, робска рая, от нищо и никой не зависим, независима глава сабя я не сече, нали?!
 • ГЕЙмерика НА БОКЛУКА! 5.1 ГЕЙмерика НА БОКЛУКА! преди 1 месец Профил на трол?
  Само дето бъркаш руско с американско през последните 30 години! Повръща ми се от джендери в управлението със разпрани задници от цереулковци!
  : 10 !
 • Октомври 4 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Колко възпитано /2 , г.да политици. Де да можех и аз така. Да всичкото изброено е ВЯРНО. И САМО МОЖЕ ДА СЕ ДОПЪЛВА . Обаче имаме и дънди и аурубис , имаме забатачване на големи проекти. Как така се случи , че Турция беше допусната в проектът Ю.поток ? Все по федерализиращият се на ТЪМНО ес. А , относно нарушенията на Конституцията то тя изцяло НЕЗАКОННО Е Отменена.практически.
 • Октомври 4.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  БИТКАТА Е ПРЕДИ ВСИЧКО ВЪТРЕШНА. Ако не Я водиш то никаква битка неводиш и се числиш към Врага. Зашото симулирайки БИТКА то ти помагаш на Врага. И аз искам да Живея това което СИЛАТА ми /е/ отредила в СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО КОЕТО ИЗГРАЖДА КОМУНИЗМА И В такава Международна среда ама НЯМА. Има само Империализъм.
  : 11 !
 • Октомври 4.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Преди всичко Независимоста е ДУХ И ПОСЛЕ НЕГОВИ МАТЕРИАЛНИ ПРОЯВЛЕНИЯ. А , вие 90% сте зависими от нещо/а/ и са ясни КОИ СА . Все пак при Победа на Линията Октомври една част от вас ше има шанс ако Предаде днес тези на дето служи. ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , НО НЕ И европейският съюз/ BABYLON/
  : 11 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  По-зависима от външни сили, България не е била от 100 години насам! Политиката ни е изцяло зависима от чужди интереси.Според Конституцията, в страната ни нямат право да присъставт чужди войски. Но, нашите политици подариха на американците четири военни бази и на практика постоянно в страната ни има американски войски. В Ченоморските ни пристанища почти винаги има чужди военни кораби. Това ли е нез виж още ›› ависимостта ни, г-да политици?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  цитат: "... независимостта, както и за свободата, трябва да се борим всеки ден, защото не са и никога няма да бъдат даденост!" Ей това ако можем някога да осъзнаем, всичко може да изглежда много, много по добре! За голямо съжаление се очертават очно обратни тенденции. Дано не съм прав!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 2.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 месец Профил на трол?
  На този ден БЪЛГАРИЯ става ЦАРСТВО НА БЪЛГАРИТЕ! Сега мнозина се страхуват от този акт и искат да го забравим, като го подменят с безличното клише "независимост". Единственото спасение от културното и национално обезличаване на България е ВЪЗРАЖДАНЕ на Българското Царство - т.е. конституционна монархия. По този начин ще се ЗАПАЗИМ КАТО НАРОД. За комунистите с гренясъл мозък, цирковете с избора з виж още ›› а президент са любимата им забава, а бате Ламбо е техен кумир. Санкюлоти са и такива ще си умрат, нещастни. Като държава, която поне 200 души в света могат да я изкупят до последния клозет, ние нямаме друга алтернатива за оцеляване, освен КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ. БЪЛГАРИЯ трябва един път за винаги да скъса с комунистическите изроди и да възстанови суверeнитета си, като върне Търновската (сребърна) Конституция.
  : 7 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Много станаха анално зависимите джендери преживяващи с ГЕЙмерикански фондове! Не по-малко са хрантутниците на ГЕЙропейски фондове!
Нагоре
Последно в Актуално