Никой не попита Алена за датата на изборите

11880
Никой не попита Алена за датата на изборите
Снимка: принтскрийн

Никой не я попита. Не си направиха и най-малкото усилие. Не им пука - на Радев не му пука, на БСП не им пука, на ВМРО не им пука. А ГЕРБ? Дали пък не атакуваха толкова промяната на датата, защото тъкмо Алена ги знае тези работи и ги е предупредила, че 28 март е по-добре от 4 април? Неведнъж тя вече посочва, че властта на Борисов в предишния му мандат е гарантирана от датата, на която се е заклел, 4 май. Това е сериозна работа. Затова не мисля, че може въобще да организираме избори без да сме информирани за онова, за което Алена е информирана. Би било много, много тежко - онова, което схващаш като демокрация и демократичен избор, за пореден път да бъде смазано от тоталитарният диктат на звездите.

Предложението ни: избирането на датата за изборите трябва да става в тесен астрологичен кръг. Това трябва да е много дълга маса, на чиито край стои Алена, а отляво и отдясно партийните лидери. Задачата: проучват се всички възможни дати за избори и за да няма фаворитизирани партии, трябва да се намери датата, на която звездите са сравнително еднакво благосклонни и сравнително еднакво неблагосклонни. Трябва да има някакъв астрологичен срез, средна величина, която да е супер за всички без Слави Трифонов.  

Ще кажете, това е достатъчно. Но не е - има и много голям проблем в това, че самите избиратели също зависят силно от звездното влияние на въпросната дата. Различни затъмнения могат да предивикат различни помрачения и току-виж в петък си си наумил кандидат, в събота някой ти тикнал 50 лева в джоба и си се объркал. От друга страна този някой ги е тикнал, защото го е шибнал Юпитер в невротрансмитерите и се е корумпирал навреме - той иначе е добър човек, Иван от Враца, познавате го. 

Та как да стане работата с гражданите и астрологията, знае се: Михаил Константинов може да направи една сметчица. От ЕСГРАОН се изтеглят всички дати на ЕГН-та, оттам се разпределят в таблица с дванайсет зoдии, върху тях се прожектират засечки с астрологичните предпоставки и накрая се намира най-тънката дата, която да е най-подходяща за всички. Без Слави Трифонов. 

За финал, пред заседалната зала чакат астрожурналисти. Астралната журналистика е във възход, особено откакто е станало ясно, че статиите за политика изостават тройно от статиите за зoдии и е време да се яхне вълната. Преходът е логичен: пак ще е толкова безмислено, но поне ще се чете повече.

И така нататък - до следващото космическо пренареждане. 

 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com