Нов вицепремиер? По-добре синята каска на Каракачанов

8619
Нов вицепремиер? По-добре синята каска на Каракачанов
Снимка: Севделина Арнаудова

Валери Симеонов предложи началника на кабинета си Мариана Николова за следващ вицепремиер, но ние оставаме недоволни. Имаше далеч по-добри варианти! Ето ги: 

1. Петър Хубчев

Забелязъл съм: ако хората във футбола разменят местата си с хората в политиката, принципно едва ли ще има особена разлика в напредъка и на двете. Въобще не е задължително Петър Хубчев да напуска работата си на национален селекционер - би могъл да съчетае спортните задължения с тези на вицепремиер по сходен начин, по който го прави и самият ни премиер. Футболът и политиката така и така са единствените две неща, от които се интересуваме; време е да се преплетат и заработят едновременно, за да може да не се хабиш да псуваш по два различни повода. 

2. Валери Симеонов

Точно така, не сме се объркали. Валери Симеонов е най-подходящ за вицепремиер, тъй като винаги са необходими политически фигури, които да канализират народния гняв през себе си, да събират най-сетне хората заедно на улицата, да създават чувство за солидарност и колективното неосъзнато да се превръща в осъзнат протест. На кого държим първите наченки на гражданско общество у нас? Факт: на Делян Пеевски.

Сега да си представим: всъщност оставката на Валери Симеонов е само сложна политическа метафора, с която иска да ни покаже как по същия начин, по който той напуска министерското място - за това, че думите му за уж болните деца били извадени от контекста, сега и той временно се изважда от контекста, за да видим колко е хубаво да се прави така, а после ще се върне наново, защото е част от контекста и е искал просто да подразни Волен Сидеров. 

3. Десислав Чуколов

Този човек със страшна фамилия все още недооценен стои в листата на патриотите, а никога не е получавал онзи висок пост, който заслужава. Той беше човекът, който обикновено дублира всеки ход на Сидеров и прави на заден план, същото, което прави и Волен - примерно Волен крещи "Извини се бе" и Чуколов една секунда по-късно с движение напред като за удар след центриране с глава повтаря същата фраза със същата интонация. Чуколов би придал на управляващата коалиция трайно чувство за стабилност.

4. Магдалена Ташева

След като Върховния съд прецени, че тя все пак не може да бъде съдена за език на омразата, пътят й към голямата политика стои отворен. Проблемът и на Валери, и на Волен, и на Каракачанов е че се отказаха от революционния език. Кога последно някой от тях е говорил за плъзналата "ислямистка сган", затова, че сирийските бежанци са масови убийци, къде отиде разбушувалия се поетичен замах, заради който въобще всички тези хора стигнаха до властта? Едни кротки, концентрирани, разтреперани за управлението хора: Сидеров сам призна, че с годините станал по-уравновесен. Магдалена Ташева за вас, пичове! Ташева за вицепремиер - само тя може да ви върне към старите и велики времена на агресията. 

5. Синята каска на Каракачанов

Любимата синя каска на Каракачанов, с която се бе пременил на една от най-важните коалиционни срещи, всъщност е идеален кандидат за вицепремиер. Когато има Министерски съвет, каската просто ще стои на един стол. Ще й се назначи говорител, ПР, секретар, преводач, медиен съветник и йога инструктор. Може да дава пресконференции, да бъде разхождана до Брюксел, да престоява някоя дъждовна нощ на границата, за да я пази от бежанци, въобще може всичко: сигурното е поне, че бидейки неодушевен предмет, каската има сериозни шансове да се справи по-добре от предшественика си и поне няма да настрои себе си срещу половината държава и да уязви най-уязвимите. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com