Обществото ще застане зад МВР, ако МВР го защитава

9162
Обществото ще застане зад МВР, ако МВР го защитава
Снимка: БГНЕС

От няколко седмици насам една от основните теми в държавата е искането за по-високи заплати от страна на служителите на МВР. Полицаите и пожарниакрите настояват за увеличение и не са съгласни държавата само да поеме по-сериозно грижата за оборудване и екипировка – разбирайте гориво и униформи.

Коментар на редактора

Вътрешният министър щял да се бори за по-високи заплати за МВР, но от догодина

Ще работя за увеличение на заплатите на служителите на МВР, но това няма как да стане по-рано от приемането на нов държавен бюджет. Тов...

Вчера (26 юни) отново криминална новина превзе информационния поток – поредният Бай Ганьо, който явно не е извървял еволюционната стълбица до хомо сапиенс, реши да се саморазправя с шамари с незрящи туристи в Несебър. Интересното в случая е каква точно е реакцията на полицията? Според bTV, които публикуваха първи запис от охранителна камера, половин час по-късно силите на реда са се заели със случая, въпреки че още преди публикацията очевидци на грозната случка твърдят, че са подали сигнал. От друга страна новият главен секретар на МВР Младен Маринов заяви тази сутрин пред Нова телевизия, че не е имало официална жалба за случилото се.

Какво точно се е случило и дали на бюрократичен език има разлика между "сигнал" и "жалба" изобщо не ми се коментира. Въпросът е друг – полицаите, както и всички съсловия в България, с право са недоволни от заплатите и от условията за труд. Те, обаче, подобно на лекари и учители, поемат задача, при която няма място за отстъпление. Затова и независимо от трудностите, следва да си гледат работата по най-добрия възможен начин – иначе не са за тази работа.

Така че, уважаеми служители на реда – обществена подкрепа много лесно можете да получите за по-високи заплати, ако наистина защитавате обществото. Със сигурност много от вас го правят, но и със сигурност много отбиват номера. Факт е, че бюджетът на МВР редовно е най-голям. Факт е, че със сигурност и вие вътре най-добре си знаете кой колко (ви) краде, за да не стигат вечно парите. Така че или веднъж завинаги покажете желание за реформа, освен за пари и ще получите обществена подкрепа, или при всяко следващо ваше надигане масово останалата част от обществото ще ви ругае и така ще е много по-лесно на които и да са управляващи да не изпълняват справедливи искания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com