Пак се лее кръв - и какво от това?

5886
Пак се лее кръв - и какво от това?
Снимка: Getty Images/Guliver

Пореден атентат взе десетки човешки животи. И тъй като този път той е в Западна Европа, сега шумът отново ще е по-голям. Сигурно ще продължи и по-дълго, отколкото ако беше станало в Близкия изток или Азия - на тези региони отдавна по нашите географски ширини не обръщаме внимание.

Проблемът в цялата история е, че следва въпросът "И какво от това?". Ще спрат ли такива антентати – няма. Ще бъдат ли унищожени идеолозите на този екстремизъм – няма. Ще продължим ли както досега – със сигурност. Просто защото се докарахме дотам в световен мащаб, че една малка част от човечеството има прекалено много и е безконтролна. Тези хора правят каквото си пожелаят, тъй като имат ужасно много ресурс на разположение и никакви спирачки. Те стимулират производството и продажбата на оръжие, като имат нахалството да наричат тази индустрия "отбранителна". Те стимулират напредъка на новите технологии в посока, в която да източават ресурсите както на планетата, така и на останалите хора, вместо технологиите да се превръщат в средство за по-лесен живот за всички. Единственото, което става по-голямо, е печалбата – но за все по-малко хора.

Очевидци заснеха момента на взрива в "Манчестър Арена" (ВИДЕО)

Очевидци на атаката в зала "Манчестър Арена" са заснели момента на експлозията, след която загинаха най-малко 22 души. На кадрите се в...

Никой, никога не би си помислил да се самовзриви, ако не счита живота си за напълно безполезен и пропилян, за напълно безцелен. Човешката психика е нещо много сложно, но дори най-сложното нещо на света започва от нещо съвсем просто. В случая с хората това е тази толкова проста и същевременно толкова сложна дефиниция, наречена "щастие". За нея се грижи както всеки сам, така и всички ние. Хем сложно, хем просто. Сложното обаче все повече надделява – ден, след ден, след месец, след година, след десетилетие. И въпросът наистина е ще си вземем ли някога поука като биологичен вид и ще гоним ли една обща цел или ще продължаваме все така, докато най-после някое прекалено усъвършенствано оръжие не задейства верига от събития, които да доведат до края на всички ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com