Пеевски се превърна в политическа тоалетна хартия

9290
Пеевски се превърна в политическа тоалетна хартия
Снимка: БГНЕС

"Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?" Тези думи изрече в края на миналата седмица президентът Румен Радев по адрес на премиера Бойко Борисов.

Коментар на редактора

Г-н президент, като кажете Пеевски, кажете и Цацаров

С политически скандал се отличи вчерашният ден (15 февруари) у нас. Президентът Румен Радев попита премиера Бойко Борисов дали има "общ...

Човек аха-аха да си помисли, че Радев става флагман на борбата с несправедливостта! Ах, летете ескадрони! В устрема ви милиони погледи са приковани със надежда и любов ...

Хоп, чакай, чакайте! Казах вече – ЧОВЕК да си помисли! Защото мисленето е основна характеристика на съществото, което наричаме "човек". И така, както си мисля, тъй като се считам за човек, почвам да се присещам едни неща. Не беше ли Румен Радев този, който реши да се прави на борец за съдебна реформа и да бави указа за назначение на новия председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков? И не беше ли точно той този, който в крайна сметка го подписа, след като ВСС проформа потвърди избора и в новия си състав? Като е такъв борец за справедливост Радев, защо не отказа да подпише?

Ще кажете – какво ни занимаваш с някакъв си там съдия и назначението му? Този съдия е един от ключовите постове в системата. Той е човекът, който "забравил" да декларира, че взел с цесии няколко имота край морето – в община Балчик, а обяснението му е, че тези имоти са плащания по заем от 50 000 лева, които дал на свой приятел. Имотите, обаче, още не били всъщност негови, а щели окончателно да станат такива през 2021 година, та затова нямало нужда да казва нищо на Сметната палата.

Такива премълчавания, когато говорим за важни за държавата постове, са ключови. Защото те създават зависимости - примери като Чолаков колкото щеш, дори само в съдебната система. А точно чрез зависимости КОЙ си стои непоклатим на власт. И ако НЯКОЙ иска да се бори с КОЙ, той го прави, като разпердушинва всички зависимости, не само чуждите. Изключително елементарно е да се използва едно име като инструмент да се притиска политически противник, да се търсят дивиденти според моментна ситуация, без реално от това да следват последствия. Става въпрос както за Радев, така и за Бойко Борисов, който направи същото с изказването за Иво Христов и къде работел – в телевизия, която всъщност не беше на Пеевски, когато Христов работеше там, а на Петър Манджуков (BBT).

Пеевски не ходи на работа - хайде и ние!

Делян Пеевски получава депутатска заплата, въпреки че има 101 отсъствия от пленарна зала. Тези отсъствия са извинени, а сегашният предс...

Ако Радев реално иска да убеди някого, че работи на полза роду, официално да сезира прокуратурата и лично главния прокурор Сотир Цацаров да проверят данъчните декларации на Пеевски от последните 5 години например и да кажат как така изведнъж личното състояние на Пеевски се променя толкова рязко в посока нагоре, след като уж работи само като депутат?! Пълна проверка на доходите – така, както КОНПИ се занимава с Иво Прокопиев. Радев може и тази комисийка да сезира. И ако/като не го направи, тогава по нищо няма да се различава от Бойко Борисов – този, който продължава да се гледа в едно и също огледало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com