Перилен препарат руска марка за българската политика

10849
Перилен препарат руска марка за българската политика
Снимка: Getty Images/Guliver

От вчера (10 септември) насам България стана втора Великобритания. Даже и Великобритания изпреварихме и си направихме наш си Скрипал – Николай Малинов.

Обвинението в шпионаж срещу Малинов е най-сериозното нещо, откакто България излезе от "лоното" на комунизма. И няма как човек да не се запита – тук само за защита на националния интерес или за много неща повече?

Какви са вариантите защо този случай гръмна така медийно зловещо?

Прокуратурата е абсолютен радел на националния интерес, водена от напиращия да поеме баш ръководния пост рицар на справедливостта Иван Гешев. Прокуратурата е инструмент в поредната игра, обслужваща нечий интерес – или повече от един.

Какви са фактите?

Николай Малинов е обвинен по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи дословно следното: (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта.

Обърнете внимание на точка 2 от прословутия чл. 105 и се замислете колко голяма е опасността Малинов да влезе в затвора при това положение.

Николай Малинов шпионства вече години наред, но прокуратурата чак сега го хваща! Припомням – събитията с ТВ7, купуването ѝ от Малинов и влизането на държавното обвинение и МВР в офисите ѝ, бяха през 2015 година - преди 4 години! А историята с "Дунарит" и "Емко" се разбушува преди две години! Заради собственика на "Емко" Емилиян Гебрев се намесиха британските служби – заради версията, че е тровен от руснаци. Сега, в историята с Малинов, Гебрев вече е маша на руския интерес?! И какво излиза – толкова години, пък прокуратурата чак сега е събрала доказателства? Звучи сякаш или са силно затруднени в мозъчната дейност, или са ги впрегнали да поиграят ...

Още един щрих – Малинов предавал в Русия информация, защитена от закона? Той откъде има тази информация? За последно беше депутат по времето на Орешарски, а събитията с ТВ7 и "Дунарит" са от 2015 и 2017 година, когато кабинетът "Орешарски" вече беше историческо събитие! От друга страна, в движението "Русофили" членуват доста хора, свързани здраво със службите – например Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП. Обаче защо само Малинов е с обвинение? Сигурно скоро ще има други обвинени - няма вероятно да побегнат и да се скрият!

В цялата картина особено звънливо отекна интервюто на самия Малинов пред bTV. Той познавал Константин Малофеев, ама си говорел с него само за духовни работи. С Леонид Решетников – също. Пари не вземал, само бизнес идеи предлагал – какво лошо в това да предлагаш на чужденци как да овладеят активи от ключово значение за държавата (комуникации, военно дело)? За един по-чист свят е това – светът на русофилството, планетарна идея, по думите на Малинов. И самият той каза, че русофилството почнало от България – ама защо като ще сме планетарни, не почнахме с българофилство да завладяваме света? Нещо ни досрамя ли, друзя, дето не мразите България, само че първото ви устата е "Русия"?

Още нещо по темата с българофилството – Иван Гешев се цани да е знаме по въпроса, точно като обясни как Малинов и Цветан Василев продават Майка България! Точно в деня, в който за втори път срещу неговата кандидатура за главен прокурор имаше протест, на който дойдоха обрулени от живота най-вече ментално и духовно хорица да опитват да го развалят, а предимно медии от кръга Пеевски получиха разказ от Йордан Бонев, син на Венци Чикагото и съратник на Бисер Миланов-Петното как "случайно", без да иска, хванал Десислава Иванчева да организира бунт срещу държавността чрез протеста срещу Гешев?

Вярваме, как да не вярваме – почнахме я Русия!!! Путин - трепери! Г-н Гешев, нали като прочетат окончателната присъда на Малинов, ще дадете пресконференция без изключени микрофони?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com