Плевнелиев е шокиран. Но вие сте само приятно развеселени

17371
Плевнелиев е шокиран. Но вие сте само приятно развеселени
Снимка: БГНЕС

Има дни, в които се събуждам и първото нещо, за което си помислям, е какво ли мисли Росен Плевнелиев по даден въпрос. Но няма как да разбера какво си мисли и това проваля всичките ми опити да осъществя самостоятелна мисъл. Понякога обаче настъпва празник - Плевнелиев гостува на сутрешен блок, разбива мъглата и осветлява разума, а човек се чувства направо щастлиФТ. (визирам това видео, което завинаги се е врязало във филологическата ми памет)

Именно такъв ден е днешният - Плевнелиев се появи в бТВ.

Телевизионните появи на Плевнелиев в ключови моменти имат една особена роля, за която съм забелязал, че е фарсово-библейска. Фарсова, понеже нещата винаги изглеждат "като един е Борисов и Плевнелиев е неговия пророк". И библейска, защото очевидно става дума за големият прашен гербозавет. 

Дори задъханата му реч понякога включва преки цитати от Борисов - например в днешното гостуване Плевнелиев използва "мъдрият български народ", любима фраза на бившия премиер, който обикновено я произнася, когато печели избори и не я произнася, когато ги губи - за тия ситуации си има друга печално известна - "лош материал". 

Разбира се, стана ясно, че според Плевнелиев мъдрият български народ общо взето трябва да гласува за Борисов, което едва ли ви изненадва като мъдри български читатели. В това има и един окуражаващ, мотивиращ момент - ако случайно човек не мисли да гласува за ГЕРБ, да взема да се поласкае от възможността си за издигане в ранг на мъдрец и да си помисли дали не му е крайно време за йерархично израстване. До този съвет Плевнелиев стигна с твърдението, че има "милиони умерени българи", тоест ето ти отново златната среда, средния път - Аристотел, Сенека и Бойко Борисов. 

Нататък: Плевнелиев каза, че в политиката едно + едно никога не е две. Тук се чудя дали хигиенистките в телевизията не са видели как рязко прозорците са започнали да се запотяват от спарения въздух на клишето и амплитудата му със зимния навън. 

Но запазих най-хубавото за десерт. Плевнелиев каза, че е шокиран от това, че ПП и ДБ са отказали да се срещнат с него и Соломон Паси. И че контактната група не е осъществила контакт. Тук трябва да се посочи, че контактът с извънземни, дори в конспиративния му вариант, ми изглежда по-вероятен от това някой да имаше някакви особени очаквания за евроатлантическа сглобка, с връхлетявани често от театъра на абсурда посланици от този тип. Ние още тогава се наехме със задачата да предположим как ще се осъществи техния контакт и може би познахме - от високото напрежение в началото на предишния парламент до днешното шокиращо разочарование, изповядано в сутрешния блок.  

И за награда и последен бонус, понеже упорито стигнахте дотук като заклети фенове, да завършим с това, че бившият президент заяви, че сблъсъка между ГЕРБ и ПП/ДБ е "голяма трагедия", защото това са две евроатлантически структури, които са в "братоубийствена война".

Но когато чуха "братоубийствена война", хигиенистките вече знаеха какво ще последва и веднага се отправиха към прозореца. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com