Политическите алтернативи: Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия

29363
Политическите алтернативи: Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия
Снимка: БГНЕС

Още е зима, но докато се обърнем да видим дали утре ще вали сняг и ще чуем как птичките пеят по-различно, пролетно. Ще дойде тогава и време да раздаваме награди за песничките на политиците – те пеят преди избори, ние след това ходим да казваме дали ни е харесала нечия песен.

Проблемът е, че много фалшиво пеят българските политици. Основните песнопойни птички си ги знаем – отдавна са прегракнали. Достатъчно сцена имат да се изявяват – чак Фейсбук им измислиха, че бяха ограничени от новинарското време. Не че ако нямаше Фейсбук, това щеше да е пречка – като си имаш кръгчета от медии, няма ден, няма нощ. Хубавата песен, обаче – тази, която грабва душата на хората, грабва и ума на народа, отдавна не могат да я композират, акомпанират и дори затананикат. Защото толкова си могат – и ние си го знаем.

Та кой да може – Мая Манолова ли? Тя пак изгря по време на протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев. Само че когато Иво Дошев от „Обществен контрол” я пита: Кой предложи Пеевски, какъв е отговорът – все същият. Обаче сега е алтернатива – брани като орлица българската демокрация, чак при президента отиде. При нея финишира и Отровното трио, а това е доста разочароващо – как да не е, когато все пак тези хора могат да бъдат припознати и се оказва, че не намират друга опция да опитат да променят нещата. Ясно е, че системата се променя най-добре отвътре, но ако от самото начало не хванеш правилния тон, всичко нататък тръгва да се получава фалшиво! Защото когато говорим за сегашното управление, на което въпросът за Пеевски му докарва колики, как така този въпрос го забравяме щом дойде ред на някоя днешна алтернатива, но довчерашен титуляр?

Като заговорихме за титуляр, ето го и Цветан Цветанов! Притеснява се пред президента как ще се броят гласовете на парламентарните избори. На него му вярвам безусловно – как да не се притеснява, като доскоро той организираше ГЕРБ за избори? А сега ГЕРБ организират избори ...

А вие вярвате ли, че Цветанов ако ги организира, новата му брада ще го подтикне пак да се бори за правда в броенето и 2 плюс 2 да е 4? Ако пък вярвате, че ще направи правосъдна реформа, попрегледайте България колко обезщетения плаща заради ювелирните акции на Цветанов като МВР министър – тези пари ги плащаме всички ние като данъкоплатци!

Може би Слави Трифонов да е отговорът? Поне да беше се появил на консултациите при президента, където партията му даже първа взе думата! Единствен той обаче липсваше – а при Румен Радев дойдоха кажи-речи всички по-познати алтернативни политически играчи. Не звучи сериозно – звучи точно както изглеждаше картата му за прекрояване на избирателните райони, в която с просто око се виждаше, че не пасва изцяло на картата на България. Не знаете? Не помните? Позапознайте се – ЕТО ТУК! А ако тръгнем назад през годините да видим какво беше настроението в „Шоуто на Слави”, когато гост беше Ахмед Доган или 2007 година, когато Бойко Борисов стана водещ на предаването ...

Предвид явните проблеми с COVID-19 в Западна Европа, които можеха да бъдат усетени още в началото на годината, много чудно, меко казано, беше съждението на друга алтернатива – „Възраждане”: Колкото по-рано изборите, толкова по-добре! Я да сметнем през есента кога се появи вълна от коронавирус в България, колко време след Европа? И ако вземе да стане така, ако се наложи да затваряме отново, тогава от ниската избирателна активност кой печели? Когато има такива простички примери кой колко мисли, тогава какво доверие да му даваш да мисли за сложни примери? Другият вариант е нарочно да иска така – тогава пък съвсем няма какво да дискутираме!

Отдавна търся политическа алтернатива, на която да дам доверие. Но някак все не успявам да се пречупя да чуя звънкия тон от политически песни като тези по-горе в името на светлото бъдеще!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com