Прав е Симеонов - истината боли

16208
Прав е Симеонов - истината боли
Снимка: БГНЕС

"Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума". Това заяви в края на миналата седмица Валери Симеонов - лидерът на НФСБ и вицепремиер, отговорен за демографската политика.

Прав е г-н Симеонов – истината наистина боли. Разбира се, той не я казва, защото наистина ще заболи. Боли, че тупащи се в гърдите като него и вечния Борисов управленци така и не схванаха, че най-важната им задача е да създадат система/системи, а не да действат на парче, след поредната несправедливост и под натиска на остатъка от общественото мнение. Изключително лесно е да "запалиш" Фалкона, Спартана и който там правителствен самолет да е и да откараш някое болно дете за операция в чужбина, но се оказа невъзможно да реформираш здравната система така, та да няма нужда масово страдащи деца да ходят на лечение в чужбина. Когато има работеща система, няма нужда от спасители. Когато няма, всички чакат "голямото началство", дори за да отидат до кенефа, а какво остава да поемат отговорност и да свършат някаква работа – нали тогава има опасност "началството" да им отреже квитанциите, защото са засегнали някой "наш човек".

Валери Симеонов нарече деца с увреждания "уж болни". Оставка - няма

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, из...

България има три изключително важни проблема, които не търпят отлагане – демографска криза, здравеопазване, образование. Но тяхното решение не може да стане в рамките на един управленски мандат и без да се приложат непопулярни мерки – най-малкото защото, особено в здравеопазването, трябва да бъдат съкрушени лобита, които са здраво обвързани точно с властта. Само че на Борисов, Симеонов и компания не им пука – откровено казано изобщо нямам намерение да разсъждавам защо, важен е резултатът. Също толкова не им пука и на останалите, шляещи се в парламента и 99% от искащите да влязат там.

Симеонов има репутацията на смелчага, на човек, който дотолкова я кара през просото, че не му пука кой е насреща му. Е, и това не е вярно. Защото ако беше, още щяхме да се занимаваме със Закона за хазарта – но не се. И всъщност това е по-голямото основание да му се иска оставка – на него и на Борисов. Защото те не работят като държавници и никога няма да го направят.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com