Превозваческата блокада - недомислена българска работа

4758
Превозваческата блокада - недомислена българска работа
Снимка: БГНЕС

И сред самите превозвачи има разнобой за готвената блокада на границата с Гърция по Великден и Гергьовден. Това стана ясно от интервю на Ивайло Константинов, който е основен представител на Съюза на автобусните превозвачи. Той заяви, че инициативата е на товарните превозвачи и че автобусните превозвачи я подкрепят в смисъла на духа, но не и начина.

Коментар на редактора

Да, определено инициативата е крайно недомислена. Защото всъщност тя няма да накаже и да повлияе на виновните за блокадата на границата през зимата.

За да е ефективна някаква инициатива, тя не може да мине без: 1. Цел; 2. Начин да бъде постигната целта; 3. Възможности да бъде постигната;

Разнобой в подкрепата за блокадата на границата по Великден

Българските хотелиери подкрепят протеста на превозвачите, коментира и Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторан...

Какво става в момента – част от превозвачите решили, че искат „да си върнат на гръцките фермери“. Само че сега фермерите са по ниви и полета, садят, копаят, поливат и въобще не им трябва да ползват границата. Ще им трябва по-късно през годината – когато трябва да изнесат продукцията си.

Защо товарните превозвачи не помислиха от тази гледна точка? Защо не хванаха да откажат или минимум да оскъпят износа на гръцка продукция, когато му дойде времето и е силен сезон за гръцките фермери? Защо не потърсят кои са браншовите селскостопански организации от Северна Гърция, колко продукция изнасят техните членове за или през България, на каква цена, кога и след като го направят или да откажат да превозват продукцията им, когато е най-силният им сезон, или да оскъпят превоза ѝ неимоверно за сметка точно на тези конкретни гръцки нахалници?

Върху всички тези въпроси съм убеден, че превозвачите ни изобщо не са помислили. И превозвачи извън товарния превоз, и хотелиери, и ресторантьори подкрепят духа на бъдещата блокада. С други думи ако товарните превозвачи имаха ясен и навременен план – примерно за един месец спираме да прекарваме гръцка стока от този и този регион, ще спрем след едиколко си месеца, за да могат и крайните клиенти да си направят сметката – то щеше да има истински ефект от такова отмъщение. Щеше да има и разбиране.

За финал – в Гърция по груби сметки работят 200 000 българи и много от тях ще се върнат в България за празниците. Ако аз съм на мястото на някой от тези българи, със сигурност бих се засилил на таран срещу който и да е блокиращ превозвач без молби и обяснения да се дръпне. А хора като Миролюб Столарски, които продължават да си возят гръцки краставици, домати и каквото там возят, директно да вървят по дяволите с недомислиците си! Тази акция няма да накара гръцките фермери следващата зима да не излязат пак на протест и пак да блокират границата!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com