X
 
 

Президентът или резидентът?

12624 10
photo of Президентът или резидентът?
Снимка: БГНЕС
Ако случайно още гледате телевизия с цел да се информирате – доста сериозни проучвания, включително чуждестранни, сочат, че българите все още масово се информират точно от телевизиите – то едва ли сте чули и обърнали много внимание на поредната стъпка за милиционизиране на и без това феодалното прокурорско българско царство. Няма и как, докато всеки ден се занимаваме с поредната битова кримка - а тези кримки се случват във все по-голям брой точно заради липсата на работеща прокуратура и съд.

В средата на миналата седмица прокурорската колегия на ВСС буквално за 5 минути пусна единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев за изслушване пред Пленума на ВСС. В духа на най-добрите севернокорейски традиции нямаше нито един въпрос към Гешев – например колко са му успешно приключените с присъда дела от всички, които е внесъл с обвинение като прокурор. Далеч не са толкова, колкото е "подкрепата" за него – тази "подкрепа", за която никой в колегията не попита и дали не се събира точно както се трупа активност на избори в КНДР?!

Бойко Борисов и мъглата на истината

Както всеки поне малко поживял в България в последните 10 години добре знае, когато премиерът Бойко Борисов дава интервю, думите от уст...

И докато керванът си върви, главният прокурор Сотир Цацаров почти по същото време се обясняваше в парламента по скандала със спирането на БНР на 13 септември. Покрай обяснението, обаче, каза и нещо друго интересно, свързано със случая с обвинението спрямо бившия издател на "Дума" Николай Малинов: "Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито досега в страниците на досъдебното производство има доказателства в тази насока".

Ключовата дума в цитата е "досега"! "Досега" няма доказателства в досъдебното производство. Но след половин месец ВСС изслушва Гешев и ще повтори, макар и не точно по севернокорейски, изпълнението на прокурорската колегия – ха на бас, за който мисли друго. И тогава само президентът може да наложи вето и да постави началото на нова процедура. Вече ако ВСС отново повтори, държавният глава няма избор и трябва да утвърди назначението. Но отказ от утвърждаване на Гешев със сигурност изпрати много сериозен сигнал – защото Румен Радев беше избран с немалък брой гласове като алтернатива на управлението на ГЕРБ. И ако той каже "не", тогава протестите срещу Гешев не биха се гледали само като някаква акция на "умни и красиви".

Ще кажете ли, г-н президент? Или не смеете, защото ще последва Решетников и ще ви забият в трета глуха? И тук ми хрумва "хайде на бас", но просто не бих искал да го мисля дори! Но на грозната реалност за такива неща не ѝ пука – само ако имаме уважение към самите себе си, тогава реалността може и да стане по-красива!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ГОВНОЯД Kostadin Zlatev, соросоидчетата се казват Петър Волгин и Иво дебилХристов - не ни занимавай с ваще! А ако някой е духал нещо до момента, това е ссср! Руските троляци, или както ви наричат в КГБ/ФСБ ГОВНОЯДИ /напълно основателно/ сте на хонорар от трол фабриката в ленинград - знаем и размера на хонорара, 12.80 рубли на пост! Да, шибан руски трол /подписващ се като Дивергент, Македонецъ, Sin виж още ›› nvoll, Октомври, Михаил Витанов, паПутин, Mara Salvatrucha и т.н./, тревожни са времената, но за вас, 4% от българското население /както сочи статистиката на червените инф. агенции/, безродни путлериоти! И как няма да са тревожни - русия заминава при ссср, комунизма доказа своята несъстоятелност, и човеконенавистност, а Запада дръпна още 80 години напред, и никой не може да го стигне! Русия не е пътник - русия е мъртвец! Вие вече нямате свое верую и философия! Опитвате се да се хванете за религията, като удавник за сламка, но и това не ви помага, защото сте безбожници! Да гниете в Ада при ссср! Амин!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  резидент е, резидент - за Президент трябва да служи на България, а не на русия ...
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  За какво ще го духат журналята прокопиеви и от КОГО , Златев. Те перфектно си се разбират с борисов бойко и Коалицията герб*оп , нямат никакви проблеми и с бсп , а пък дпс винаги са си във власта. Как ще се случи в сегашната конфигурация ? Невъзможно Е.
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , предишният беше направо фолкцваген и дънди на Р.България. Там с Държавният самолет с тези от дънди и аурбис с ДЪРЖАВНИ ПАРИ НА ПАРТИТА. представяте ли си ? А , пък най естествено и сегашният някак си започват да си приличат. Обаче в Р.България ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО. Глупости на търкалета с онази от Антибнр. В България има Свобода на Словото .Просто самото СЛОВО ГО НЯМА.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Дезертьор'89, откога разбираш от президенти и резиденти?! Фърчилото и той като тебе - на защитил Тато 10.11.2019 въпреки, че се е клел и е ял хляб от ръката му! Ама такива сте вие, кликата'89!!!!
  : 6 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Охо , соросоид 2.1 ти си Враг на Народа. Той да , но едно НЕПЪЛНОЛЕТНО дете НЯМА ПРАВНА наказателна отговорност. Дори тогава Радев е бил с най много с. сержант например. А , ти не пишеш така на Потомоството на Генералитета дето предаде или по скоро не направи... след като стана ясно накъде отиват нещата ?
  : 16 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Дезертьор'89, и Другарят Гаврош, както е писал Великият Другар Виктор Юго, е бил непълнолетно дете, ама имал СЪРЦЕ на лъв. Загинал честно на барикадите, а не се е крил под фустата на майка си! И Фърчилото ли е бил малолетно детенце по това време?!
  : 5 !
 • Анонимен 2.4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ти си Соросоид и фашистка г*Д. Враг на Народа 2.3.
  : 17 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Как да не е резидент?! Това е обществена тайна.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не е резидент по простата причина, че няма акъл за това. Не бъркайте шпионаж със слугинаж!
  : 0 !
Последно в Актуално