Причината, заради която Борисов не може да бъде на власт

20990
Причината, заради която Борисов не може да бъде на власт
Снимка: Facebook/Николай Хаджигенов

Дори безкрайно сложните неща могат да бъдат лесно разбрани, когато бъдат подходящо обяснени. А това обикновено става с простички примери. Защото дори най-сложното нещо е съставено от съвсем прости основи.

Така е и с управлението на Бойко Борисов. За да преценим дали то следва да продължи, трябва да си отговорим на следния въпрос – удовлетворява ли обществените нужди? И отговорът е категорично НЕ!

Дори няма да изброявам купищата скандали, станали факт само през тази година или само през времето на извънредното положение и извънредната обстановка. Ще дам само два примера.

Първо, въвежда се забрана нощните заведения да работят, поради опасност от разпространение на коронавирус. Да напомним, заради коронавируса влязохме в извънредно положение, т.е. това е признато от управлението на Бойко Борисов обстоятелство, застращаващо държавата! След това почва ропот, дори не особено силен – само с няколко "кокетки" (да не ползвам други описания) в телевизионен ефир и хоп – върнахме нощните заведения на работа! Защо – защото като ходели хората да протестират и по този начин се събират, значи какво пък толкова, ако идат и на дискотека. Научна и медицинска обосновка на решението – НУЛА! И то при световни примери като Южна Корея, която сам Борисов сочеше по време на извънредното положение – там хлопнаха кепенците на нощните клубове и то безпрецедентно, припомнете си ТУК ЗАЩО!

Това е логиката на Борисовото управление – да угажда, само и само да оцелее, независимо от цената за обществото! Да угажда на тези, които смята, че могат да му помогнат и ще са му полезни да остане на власт! Както и на тези, на които дължи властта. И още примери в тази посока мога да давам, но хората с капка мозък в главата отдавна са разбрали за какво става въпрос – другите, и с фуния да им наливаш сиво вещество в тиквата, няма да проумеят.

А че Борисов вече е вън от властта особено силно показа случаят с началника на полицията в Бургас. Навсякъде по медиите беше тиражирано как след напрежението в Росенец Борисов поискал да даде оставка (нарочно давам ПРИМЕР с репортаж от друга медия), но след това вътрешният министър Младен Маринов не я прие. Къде се е чуло и видяло при ясна уж структура на управление по-нископоставен да се налага на по-висшестоящ? Какво казва за едно управление това, че разпорежданията на началника не се изпълняват?

Този път, обаче, Борисов ще стои до дупка на власт. Защото е пределно наясно – след като веднъж слезе от поста, връщане обратно ще изисква толкова чудовищна цена, че дори той трудно ще я плати. В този ред на мисли - има ли още вярващи, че Борисов няма да иде в трета глуха веднага щом повече не може да се докопа до премиерското място? Той няма друг избор буквално за живот, освен да е премиер!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com