Просто е гнусно, Наглярски!

15653
Просто е гнусно, Наглярски!
Снимка: БГНЕС

Отговарям на очакванията на много български граждани. Това беше отговорът на бившия премиер Пламен Орешарски относно това защо реши да опита да става президент на България.

Коментар на редактора

Партия "Цървул" - за една по-патриотична България! (ВИДЕО)*

Президентските избори наближават, макар и по поведението на някои от „системните“ партии в България изобщо да не го подсказ...

По принцип думите за същества като Орешарски не би трябвало да се хабят. Но наглото безочие не бива да бъде подминавано, защото се възпроизвежда до невъобразими висоти. Висоти като тази точно Орешарски да си помисля дори да заеме най-авторитетния държавнически пост в България.

Пламен Орешарски дойде като лице на управление, което обещаваше да промени България. Какво означава това в очите на обикновените българи? Това означава добро бъдеще за децата ни и за всички нас. Означава да можеш да запишеш детето си на детска градина и училище, без да се чудиш как трябва да плащаш поне две средни заплати за такса и подкуп на директорката, за да получи то добро образование - без гаранция, че ще се случи. Означава след като си плащаш съвестно здравните осигуровки и отидеш по спешност в болницата да не трябва да те проверяват като престъпник с пръстови отпечатъци и сканиране на лични карти, докато кръвта ти изтича. Ако може и да дойде лекар, който човешки да ти обясни защо пустата кръв тече, а не да примираш от ужас и близките ти да се лутат около теб безпомощно. Означава когато ти откраднат портфейла на улицата, МВР да се задейства и да хване крадците така, както се задейства, когато преди време дамската чанта на Меглена Кунева изчезна в центъра на София и след два часа хоп - „намери се“. Означава когато има съмнения за дейността на някоя банка, да може да ѝ кажем свободно името и тя наистина да бъде проверена, а не да се крием зад тъпотии като „парите обичат тишината“ и свирепи законови санкции, докато банда юнаци я точат чрез кредити, които не връщат и накрая решат, че е време народът да плати сметката и фалират банката. Означава същите тези юнаци да бъдат съдени и вкарани в затвора, но през XXI век, а не през XXI-вото хилядолетие!

Нито едно от тези неща Орешарски не направи. Не че го е направил който и да е български управник, но тук темата е точно Орешарски – човекът, минал през всички политически цветове и извъртял се в услуга на всеки интерес, нищо, че само допреди минута, час, ден, седмица, месец, година, няколко години е защитавал точно противоположната позиция. Орешарски не само не опита да промени ситуацията в България, така че нещо от гореизброените неща да се случи – той беше куклата, която безропотно вдигна ръчици, краченца и задни части и постави лицето на задкулисието на най-предно място в държавата! "Може би трябваше да разтуря кабинета след решението за Пеевски", заяви Орешарски тази сутин (30 септември). Трябваше, да! Тогава някой с капка акъл в главата можеше и да ти гласува доверие. Сега само страдащи от сериозна недостатъчност на мозъчни клетки може да ти се вържат. Останалите, все още по-нормални хора, просто ги е гнус!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com