Психо-семантичният Борисов (ВИДЕО)

18807
Психо-семантичният Борисов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Начинът, по който се изразява един човек, е много важен, за да бъдат разбрани личността и характера му. А когато говорим за политици, нещата отиват на по-висока степен, поне на квадрат. Но стане ли дума за Бойко Борисов, степента е минимум куб – заради ръбовете!

Вчера, 22 март, нашият премиер отново блесна на европейска сцена – след срещата си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Всъщност сцената не беше съвсем европейска – което личи още в самото начало на долното видео. То започва със следните думи на Борисов към очакващите го български журналисти: "Добър ден, къде сте се сгушили тука?"

Думичката "сгушили" е много на място използвана – защото журналистите са застанали зад редицата национални знамена на около 180 градуса от входа за залата на Европейския съвет. И логичният въпрос е защо? А един от възможните отговори е, всеки сам да прецени за себе си колко е вероятен – за да може Борисов да блесне на спокойствие, без да има чуждестранни медии наоколо. Не вярвате ли – потърсете в официалния канал на европейските институции (EbS) дали има запис на импровизираната пресконференция. Няма – има само няколко клипа с пристигането на Борисов и протоколни поздравления с колегите му. А EbS е създаден точно за отразяване на изказвания на политици при срещи на евроинституции. Но работещите в канала все пак не тичат да търсят кой се е сврял зад знамената и още не са запознати с шумкарската (ни) душа ...

От друга страна, предвид цялостното поведение на премиера ни, по-добре е зад знамената. Така е с пациентите – отпускат се повече в по-интимна обстановка. Да видим сега и какво отпусна от душата си Борисов – с помощта на известния народен психолог Майстор Тричко, който се съгласи специално за Actualno.com да разтълкува многопластовата душевност на премиера:

РЕПЛИКА Б.Б.: "Все пак доста години се занимавах с разследване на криминални престъпления – ръководил съм не 10, не 100, а доста повече операции".

ДИАГНОЗА НА МАЙСТОР ТРИЧКО: Изказът на пациента показва дълбоко, всеобхватно и много професионално разбиране на състоянието "самовлюбеност".

РЕПЛИКА Б.Б.: "Ами аз мисля, че да давам акъл на Великобритания и на Русия в тази сфера, където имат ФСБ или бившето КГБ с МИ-5 и МИ-6 службите би било нескромно".

ДИАГНОЗА НА МАЙСТОР ТРИЧКО: Пациентът усеща, че все още не е достигнал най-високото ниво на самовлюбеност – по-големи риби плуват в океана и е опасно да им се дръвчиш, защото следва познатият в психологията, в практиката и в живия живот "ефект на тоягата"! Децата го познават като ефект "тумба-лумба", а на обекта е известен като "хакат ни"!

РЕПЛИКА Б.Б.: "Фактът е, че имаш терористичен акт – убити или в предсмъртно състояние хора, в кома са в момента – все още са живи, затова правя това уточнение, но надали ще оживеят".

ДИАГНОЗА НА МАЙСТОР ТРИЧКО: Наблюдава се сериозно недоверие към съвременната медицина от страна на изследвания обект. За целта на проучването остава не напълно ясно дали пациентът има повече вяра в народната медицина – с голяма доза вероятност обаче би било проблематично да приеме лесно заключения, направени от специалистите от Четвърти километър.

РЕПЛИКА Б.Б.: "Вие бързо забравяте в България, но аз много добре помня само преди няколко месеца кампанията когато беше – и Харманли, и Овча купел, бунтовете, палежите, боя, знамената, националистите – това може да се възобнови със страшна сила и в хиляди пъти по-големи размери".

ДИАГНОЗА НА МАЙСТОР ТРИЧКО: Изключително плодотворен материал за анализ! Най-важното заключение – пациентът не разпознава календара, тъй като проблемите в Харманли бяха преди 16 месеца. Използваната дума "няколко" подсказва времева дезориентация – изключено е да става въпрос за проблеми с паметта, защото беше уточнено, че "ние забравяме в България"!

РЕПЛИКА Б.Б.: "Много голямо напрежение и очакване, което аз не искам да поемам. И от Гърция, и от Кипър колегите – ето сега Никос (бел. ред. – Анастасиадис, президентът на Кипър) дойде: "Моля ти се – това, това, това". "Викам – добре, но когато вие си подписвахте "Посейдон", ТАП, ТАНАП и от Турция мина газта през вас, вие тогава не се обърнахте към мен да викате: "Моля ти се, Бойко, ти беше най-дисциплинираният, вие спряхте "Южен поток" заради лоялността си към Украйна, към Европейския съюз" – тогава такива приказки нямаше. Аз не съм злопаметен, но помня. "Е, така беше, ма дай да видим сега".

ДИАГНОЗА НА МАЙСТОР ТРИЧКО: Диагнозата е нерадостна – пациентът явно има слаби познания по география и не прави разлика между Кипър и Гърция. Газопроводите ТАП и ТАНАП са част от Южния газов коридор на ЕС, като в тях участие имат Азербайджан, Турция, Гърция, Албания и Италия. ТАНАП е тръбата, идваща от Азербайджан до Турция, а ТАП е тръбата, минаваща от Турция през Гърция и Албания и стигаща до Италия. В проекта "Посейдон" пък участват Русия, Гърция и Италия, като той засега е на фаза "предварително споразумение". Майсторът се опасява, че изследваният обект може да влоши отношенията с Турция, ако турският президент установи, че "Бойко" счита Гърция и Кипър за едно – йок диалог ще стане във Варна, тю-ю-ю!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Маневрата зад знамената е гениален ход на пиар екипа на г-н Борисов. Продължавайте в същия дух – ще имате орден "Стара планина", ако го скриете на кораба за мисията до Марс!

п.п. Текстът да не се чете от хора, оперирани от чувство за хумор и (само)ирония! Ако някой не е наясно претърпял ли е операция, да прочете текста – блесне ли му пред очите светлина и яви ли му се Бойко Борисов в аура със символа "€", опериран е 100%!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com