Първата голяма грешка на Румен Радев*

59686
Първата голяма грешка на Румен Радев*
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев официално обяви състава на служебното правителство и ще представи приоритетите в работата му в петък, 27 януари, от 10:00 часа. Това стана ясно вчера (25 януари).

Коментар на редактора

Обама даде шанс на правото да избереш общочовешкото

От 35 години, на само 4 месеца – с толкова отиващият си президент на САЩ Барак Обама намали наказанието на човека, който на прак...

Ето я и първата голяма грешка на Радев. И не, тя не се крие толкова в избора на министрите. Просто на 27 януари, в 10:30 часа започва вторият полуфинал при мъжете на Australian Open. В него най-добрият български тенисист Григор Димитров ще излезе на корта срещу испанската тенис легенда Рафаел Надал. При това положение кой точно ще обърне внимание на приоритетите на служебния кабинет, освен редовните далавераджии? Със сигурност не и обикновените гласоподаватели, които ще изберат спорта пред политиката – както винаги са правили.

Разбира се, в този текст бих могъл да посоча какво ме притеснява в състава на това служебно правителство. Например ме притеснява, че служебният външен министър Ради Найденов е внук на министъра на правосъдието в периода 1946 – 1962 година Ради Найденов Драгнев. Мисля няма нужда да пояснявам в този период какво точно се случва в България. Притеснява ме и Николай Павлов, служебен министър на енергетиката, досегашен директор на Булгаргаз и член на ръководствата на НЕК и БЕХ. Г-н Павлов е имал малко над 125 хил. евро, 45 хил. долара и 30 хил. лева във влогове в Корпоративна търговска банка, както личи от стр. 32 на списъка за влоговете на физически лица на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВ). Външна политика и енергетика – приоритетни теми на сещате се коя партия в България и сещате се в коя посока. На фона на г-н Павлов, влогът в КТБ на г-н Гълъб Донев, служебен министър на труда и социалната политика и бивш зам.-председател на Главна инспекция по труда, си е направо нищожен – 7 481 лева (стр. 11 от списъка).

Откровено казано, това изобщо не е някаква изненада и нямам желание да го коментирам – посочвам го като факт. Защото е много хубаво да се знаят фактите за хората, които ни управляват. Те ги крият старателно, но няма как да скрият всичко. И точно тази игра на лъженка и недомлъвки отврати толкова много българи от собствената им държава. Затова, в петък, нека обърнем повече внимание на Григор Димитров – за правителството на Радев ще има време да дадем оценки, по делата му.

* Текстът не е препоръчителен за хора без никакво чувство за хумор. Светът е оцелял, защото се е смял, макар и често през сълзи!

Студ ни сковава, БСП пак мечтае за ядрена облага

България има нужда от нови мощности заради много студеното начало на януари. Това беше основната теза в защита на строеж на АЕЦ "Белене...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com