Пътят на дясното все стига до Борисов

11316
Пътят на дясното все стига до Борисов
Снимка: БГНЕС

За дясното има два пътя – евролюционен и революционен. Еволюционният представлява осъзнаването, че в обозримо бъдеще България ще бъде управлявана от коалиционни правителства и ако десните искат да прокарат своите виждания, трябва да се съобразяват с това. Революционният означава от самото начало да се заяви и да се изпълнява намерението да няма никакви коалиции с партии, които не се считат за десни. Ако ще се поема този път, трябват нови хора, които не са били досега в коалиция на политическата сцена. Това каза в края на миналата седмица бившият здравен министър и говорител на Реформаторския блок Петър Москов.

Коментар на редактора

По-зле сме от дебили

Втори ден не затихва отзвукът от думите на депутата от БСП Иво Христов, че 80% от населението е дебилно и дори не може да се подпише. В...

На пръв поглед Москов говори много убедително. Определено е така, както казва, но с някои детайли, а Дявола винаги се крие в детайлите.

Относно първия път – не може да се пишеш за реформатор и да си съгласен да си в управленска коалиция с партия (независимо ГЕРБ или БСП), която е доказала, че няма и грам желание за каквато и да е съществена реформа. Компромиси се правят, когато и от двете страни има желание. Когато само от едната страна има желание, а от другата няма и капка, няма компромис на света, който да помогне. Така че този път е затворен – от „могъщата снага на Бойко Борисов“.

Вторият път е единствен. Ужасно труден е, но това е положението. В момента и хлябът, и ножът са в ръцете на ГЕРБ. Затова десните трябва да намерят начин как да променят това положение. На първо място – никакво обединение с доказано компроментирани от управления с ГЕРБ лица. След това – прицел на местно ниво, защото силата на ГЕРБ е там. Точно там битката трябва да бъде спечелена и няма да стане само по донкихотовския начин – с идеи. Въпросът е – имат ли акъл, смелост и находчивост десните да играят „Играта на тронове“? Поне засега не изглежда така – и Борисов, че дори и Нинова (в останалото ѝ мъничко кътче), наложиха своите правила на игра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com