Работовзематели!

11977
Работовзематели!
Снимка: БГНЕС

Синдикатите са вредни за България. Те пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев във връзка с искането на най-големите работодателски организации да бъде премахната регулярната годишна добавка от 0,6% към заплатата за прослужен стаж. А председателят на БСК Божидар Данев обяви, че "възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат, без да дават".

Коментар на редактора

Петков: Въпросът с клас "прослужено време" никога не е стоял на дневен ред

„Реалностите на трудовия пазар се промениха, динамиката е много по-голяма. Много честа е смяната на работодателите от страна на р...

Винаги става крайно интересно, когато определени хора, с репутацията на "авторитети", почват да приказват някакви неща по някакви теми като последна инстанция, без да си дадат сметка да погледнат първо себе си.

Кирил Домусчиев дали му пречеше например на частната инициатива, когато взе да строи трибуна "Моци" с целева субсидия 5 млн. лева от държавата т.е. с парите на данъкоплатците т.е. тези, които работят и допринасят за държавния бюджет? Или тогава нямаше проблем, но когато трябва да се възнаградят поне малко точно на тези, които година след година работят и заради тях в държавния бюджет има нещо, та Домусчиев ходи да иска, вече има проблем?

Божидар Данев като е сътрудничел на Държавна сигурност от 1979 година, а след това, през 1981 година, влиза в Българска индустриална асоциация т.е. сегашната БСК и стига до поста на председател, дали е бил търтей, след като непрекъснато е искал - от специалист да стане ръководител център, от ръководител център да стане зам.-председател, а от зам.-председател да стане председател?

Във всички развити икономики има синдикати и, за разлика от нашите, чуждите са далеч по-решителни и направо жестоки стигне ли се до заплати. В България доходите още са много далеч дори от средните за Европа и работодателите винаги намират причина за това извън себе си. Е, служителите пък не им вярват. Ако на някои хора им е толкова трудно да са работодатели и да плащат достойно за труда на подчинените си, винаги могат да не са работодатели - никой не ги държи на каишка. И да не говорят господата работодатели колко са се увеличили доходите в проценти - да кажат колко са се увеличили в покупателна стойност и колко още има да се увеличават, за да се наречем наистина европейци! 100% не е 0,6%!

Димитър Манолов: Темата за клас "Прослужено време" не съществува

Класът прослужено време е отпаднал преди десет години. Добавката в момента е за професионален опит и стаж. Ако работодателските организ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com