Шоуто, което не е смешно от 2004-та насам

18665
Шоуто, което не е смешно от 2004-та насам
Снимка: Facebook/ Забраненото шоу на Рачков

Пуснете си издание на "Комиците" от, да кажем, 2008-а. После си пуснете издание на Слави от 2004-та. После си пуснете каквото решите от 2014-та. И накрая - обратно в настоящето - изгледайте "Забраненото шоу на Рачков".

Ще забележите, че това са едни и същи хора - актьори и продуценти. В което няма нищо лошо - талантът, на теория, би трябвало да има по-голяма трайност във времето. Ще забележите обаче още нещо: че ролите, скечовете, хуморът и идеите са също като онези от едно време. Фразата: "Гледам телевизия, за да убивам времето" стана буквална: в смисъл, че липсва едно време от 2004-та до 2021 г. Каквото не беше смешно тогава, отново не е смешно сега. Но сега не е смешно с по-добра резолюция.

Има някаква универсалност на образите, която може да те влуди: Криско може да е с Тони Стораро, но може и с Росица Кирилова. Нещо като блат за пица - слагай отдолу малко криско и отгоре реди каквото искаш. Вие може да цитирата преимуществата на разнообразието - има и други телевизии, и други шоу-та. Така е. Ако в първите ще видите Рачков, Криско, единият от двамата Стораро и Тита, във второто ще видите Криско, Рачков, Тита и единият от двамата Стораро. Освен това - ако толкова се втелявате на тема разнообразие - има различни формати. Може да видите как Рачков, Криско, Стораро и Тита говорят, може да ги видите как готвят, може да ги видите как пеят, може да ги видите как готвят и пеят едновременно. Може да видите как Стораро се прави на Криско и Криско се прави на Стораро, а после може да видите как Криско разказва как се е направил на Стораро, а Стораро разказва как се е направил на Криско. Къде го разказват ли? Пред Тита. В шоуто на - избери си. 

Също: скечове от типа Шишо Бакшишо, пияници в БДЖ, Станислав Христов-Христосков. Вие помните ли образът Станислав Христов-Христосков? Аз го помня - беше някаква поразителна скука преди над 15 години и още тогава ти ставаше жал. Но поне тогава беше ново и тъпо. Сега е старо и тъпо: обратното на евъргрийн, евъртъпо. Подобни скечове са вече някаква травма, трябва да се лекуват, да се ходи на лекар. "Засмял се е в събота вечер на такъв скеч. Контактен, но в субфебрилно състояние".

Имам немалко приятели сценаристи и по правило знам, че между онова, което измислят и онова, което отива на екран, стои продуцентският валяк. Който е нещо като Шишо Бакшишо, само че бакшишът от реклами е по-голям, докато естетиката е същата. Като гледаш "Улицата" нещо може да ти се стори остаряло, но със сигурност ще те лъхне на класика. Като гледаш това те лъхва на кисело зеле, което го претакат от 2004-та. Много рейтинг и много пари - това е най-скъпото кисело зеле, което може да си поръчаш.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com