Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон

8794
Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон
Снимка: БГНЕС

Валери Симеонов има нова мания - да обвинява медиите, че са корумпирани. Като се почне от Антон Хекимян и се стигне до обвиненията в цензура от страна на журналистите от БНТ. Това е интересен обрат - ние си мислехме, че работата на медиите е да разследват кои политици са корумпирани, но изглежда вече ще става обратното. Предполагам, че логиката е следната: корумпирана е онази медия, която не се съгласява с теб.

Докато за себе си г-н Симеонов твърди, че "се изградил по друг начин", ние добре помним този начин: например да тормози баби на едната граница и да открива тоалетни на другата, като през това време бори най-големият българския проблем - шумът на Слънчев бряг. Ето още от "изграждането му по друг начин" - да нападне най-беззащитните и в най-голямата нужда: майките на деца с увреждания и понеже е така изграден, да трябва да чакат месеци наред да се разгради от властта с оставка, а след още месеци да се върне пак с 0 поуки от поведението си. 

Какво прави г-н Симеонов в момента? Възползвайки се от ролята си на патерица на властта (как всяка националистическа партия стига дотам, не знам) използва националните медии, за да атакува всеки здравомислещ, който отказва да ръкопляска на неговия пърформанс. Ето каква е драмата: медиите понякога отказват да бъдат мегафон на собственото му мнение. Ерго - корумпирани са. 

Иначе за това, че корупцията е прояла българското общество, г-н Симеонов е прав. Но това е закономерният резултат от десетилетията, през които политическият елит, към който той принадлежи, си върти схемите, хвърляйки трохи на обикновените хора, които се стрижат като овце и на големи стада. 

Всъщност безмерната алчност, некомпетентност и глупост на българските политици докараха хората в по-малките градове до просешка тояга и ги тласнаха към емиграция/евакуация или към "проказата" на хазарта" (пряк цитат на Симеонов).

Но нека проследим безбройните негови салто морталета.

+ Представя се за защитник на справедливостта и иска малкия и среден бизнес да вижда партньор в негово лице лице. 

- Обикаля като местен феодал с полиция дискотеките в Слънчев бряг, за да им спира музиката и да ги затваря. Така ли се стимулира бизнеса – като се саботира работата на заведения в пика на сезона? Или пък му се помага като се опитваш да забраниш ваканционните имоти, давани под наем в Airbnb и Booking, очевидно лобирайки в полза на на част от хотелиерския бизнес? Живеем във времена на дигитализация и споделена икономика, които явно избиват определени хора към национализация и избирателно затваряне на бизнеси. Националната лотария свърши - окей. Но идва тоталитарната лотария. 

Ехидната усмивка на Мефистофел обаче няма да помогне на маргинални партии да прескочат 4-те процента на следващите избори. В такива моменти всеки от лидер на такава партия става наемник на друга. Само така може да се осребри. 

Тази промяна към наемничество винаги успява да отврати и малкото избиратели, които разбират, че не гласуват за онези политически възгледи, в които са вярвали. Местните и европейските избори бяха пълен удар за партията на Симеонов - защо ли?

И това, че "Атака" е по-зле, не е успокоение. 

Автор: Илия Лазаров

п.п. Позиция на главния редактор на Actualno.com Ивайло Ачев: След участието на г-н Валери Симеонов в предаването "Плюс-минус" на Нова телевизия, категоричното ми мнение е, че той нарочно провокира журналисти и медии, които не са съгласни с неговата гледна точка и открито изразяват своята позиция. Това е недопустимо държание от страна на зам.-председател на Народното събрание. Считам, че БНТ по никакъв начин не е цензурирала г-н Симеонов - в сутрешния блок на Националната телевизия той не беше прекъсван при излагането на гледната си точка, не е бил коригиран и не е бил редактиран в изказа си посредством каквито и да е технически или други средства - самият той не се оплаква от такова нещо. Позицията на колегите от БНТ за думите му, казани на 11 февруари, е тяхно право - право на мнение, и по никакъв начин не означава цензура. Добре е г-н Симеонов да си припомни какво точно значи цензура, макар че не вярвам да го стори. Добре е и да си припомни как остава в историята такова поведение като неговото - винаги и във всеки случай! Защото уроците на историята са най-болезнени!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com