Слаби сме, защото сме разединени

6190
Слаби сме, защото сме разединени
Снимка: iStock/Guliver

"Нито една медия не отрази в новините си снощния протест!" Голям протест 50-тина перничани и то най-вероятно платени... Къде са другите хора от страната... Затова ще ни мачкат и ограбват постоянно..." "Роби сме"! С такива твърдения беше "оплакан" среднощният протест на платили си застрахователни полици във фалиралата кипърска компания "Олимпик".

Коментар на редактора

Ето КОЙ трябва да плати за ужилените в "Олимпик"

Протест заради фалита на застрахователна компания „Олимпик“ довечера (17 август) на жълтите павета се организира в социални...

Точно тази картинка показва, че България като държава и общество е свършена и единствено някакъв огромен катаклизъм - природен или външна намеса, може да промени блатото.

Над 250 000 пострадали от фалит, за които е кристално ясно, че депутати и чиновници (КФН) са виновни - без никакво съмнение. Да изразят недоволството си пред парламента се появиха 50-100 души от всички тези пострадали! А доста от тези, които не отидоха, си позволиха да обясняват какви били тези, които поне имаха желанието и смелостта да кажат "не" на поредния грабеж. От това по-жалка картинка трудно може да се види.

Да не се лъжем - на повечето българи все някой друг им е длъжен. Виждат сламката в окото на другия, но не и гредата в своето. Дори когато ги ограбват, не търсят своето, а махват с ръка и се подлагат за втори тек. А тези, които надигат глава, ги връщат бързо обратно в казана - защото "са купени". Нищо, че всъщност далеч по-купените и продадени продажници си продължават все така, без проблем. Малък народ, но за сметка на това изключително затъпял - умело доведен до това състояние заради липсата на далновидност и заради продажните си управници, които пак, и пак, и пак са управляващи. И не можещ да види генералните проблеми, за решаването на които трябва задължително да се обедини, независимо какъв е мирогледът на отделните части на обществото.

Ще си позволя да завърша с историческа препратка, любезно припомнена от мой колега. Преди 2500 години Херодот пише за траките: "Слаби са, защото са разединени, иначе щяха да са непобедими, продават децата си навън, не си пазят девиците, но си купуват скъпо жените, смятат татуировките за благородни, бездействието - за прекрасно, да си земеделец - за най-долното, а да живееш от война и грабежи - за най-хубаво".

Баба и дядо мислят за Търговския регистър

Има-няма вече пет-шест дни не работи Търговският ни регистър. Или както казаха днес (15 август) в сутрешния блок на Нова телевизия "еди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com