Слави Трифонов и компания - акъл не щат, а Сарай?!

20748
Слави Трифонов и компания - акъл не щат, а Сарай?!
Снимка: ПП "Няма такава държава"

Вълнувате ли се дали ще има правителство или пак ще ходим на избори? Питам, защото усещането ми е, че ентусиазмът се изпарява така, както илюзиите след всички избори.

Някой ако не е разбрал, "Има такъв народ" здраво се изрепчи на "Демократична България". По-точно, на Христо Иванов. Защо? Защото си позволил да дава акъл кои министри от служебното правителство е хубаво да влязат и в редовното.

Преди още да минем към разсъждения тип "откъде-накъде", казвам веднага, че (чрез Тошко Йорданов и Филип Станев) Слави Трифонов не се нацупи заради това. За друго е - защото "Демократична България", а и "Изправи се БГ! Ние идваме", искат подписано споразумение.

Сега да поставим ребром въпроса на господа шоумените - вие като идете да вземате заем от банката, от фирмата за бързите кредити или от който там искате, дават ли ви без да подпишете някакъв договор? Откъде-накъде ще искате някой да ви подкрепя управлението, когато не желаете писмено да поставите обещанията си, така че да е кристално ясно и прозрачно ако вземете да не ги спазвате какво следва?

Много е гот празен чек с подпис - пишеш каквато си искаш сума и щракаш с пръсти. Също толкова гот е да обещаеш и да се договориш за някакви неща, обаче да не се подпишеш под тях - като му дойде времето, ще се извъртиш. Но този филм сме го играли - и политически, и обществено.

Г-н Трифонов и компания, стига шоу изпълнения. България по принцип си живее в криза, но с коронавируса тя става двойна. Сега е моментът да се тръгне по път, който да ни направи по-близки до държавите и обществата, живеещи на запад от нас. Няма какво да си кривим душата - всички натам гледаме, не виждам някой български големец да си праща децата да учат на изток. За да станем като тези на запад обаче, време е да се научим да се учим и да прилагаме наученото, а не да я караме по стария начин. Кой начин ли - този, в който Йордан Цонев излиза по Нова телевизия и говори едни неща, които само след няколко часа Тошко Йорданов де факто повтаря - променя само нюансите, а основата, колкото и да се маже високопарно в стил "светлината и живота", си е все същата. На съвпадения не вярвам!

"Акъл не ща, пари ми дай" - добре, но първо гарантираш, че ще ги върнеш! Достатъчно се нагледахме за 30 години на преход управляващите да връщат твърде избирателно! И Слави Трифонов да не забравя, че има видеодоказателства кой ходи на пищния банкет на "Мултигруп" през най-гладната зима на прехода - съответно, въпросът за определени зависимости и дали още съществуват стои! И действията дават най-добрия отговор!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com