Страшна, ужасяваща новина: Мъж уреди жена си на работа

26007
Страшна, ужасяваща новина: Мъж уреди жена си на работа
Снимка: БГНЕС

В държавата се шепне тихо, ужасено. Станала е административна катастрофа. Винаги си мислехме, че тази катастрофа ще ни отмине. Така както в други страни има земетресения, урагани и терористични актове, а тук по чудо няма, бе ни се сторило, че така ще продължава вечно. Но ето, случи се. Мъж е уредил жена си на работа. 

Повтарям: Mъж е уредил жена си на работа. 

Ако е така, то президентът Румен Радев разбира се е нарушил Конституцията и е извършил държавна измяна. От незапомнени времена мъж не е уреждал жена си на работа - последно това е ставало при кабинета на Александър Малинов таман преди стотина години, когато министър на външните работи урежда жена си на хубава заплата в администрацията и затова все още се носят ужасяващи слухове. Оттогава насетне обаче, никога и най-вече в последните 30 години, такова чудо не е ставало. Понеже всеки политик много добре знае, че това е държавна измяна и всеки политик още по-добре знае, че ако трябва да измени на някого - Държавата или на Жена си, ще предпочете да захвърли жена си. В това отношение няма човек във властта, който да не спазва завета на Ботев - мила ми Венето, после Отечеството си най-много съм обичал тебе. Първо и най-напред държавните дела и вярността към тях. После вече, ако остане малко време, сили и вярност - може малко да обръщаш внимание на жена си. Едва ли има човек, който да не е забелязал, че между Възраждането и годините на Преход има пълно съвпадание особено в областта на морала. Затова и двете са довели до сходен ефект. 

Между другото мисля, че Радев нарушава Конституцията по още много начини в изтипосаните от прокуратурата СРС-та. Например, че в първата половина на разговора той дори не може да разбере за какво става въпрос. Дори в един момент пита, бе, за какво ми говориш, за какво става въпрос. А член 18-ти от Конституцията гласи, че президентът бързо трябва да разбира за какво става въпрос. Събеседникът му ген. Стойков, който иска да го предупреди, че има пагубен интерес върху назначението на Десислава Радева, тогава Генчева, прави всичко възможно да го въведе в проблема, а Радев даже не схваща за какво става дума. Едва след третото обяснение се сеща, а, това ли било. Какъв е тоя президент, който бавно захапва за какво иде реч? Че дори, когато го предупреждават за нещо в негов интерес? Всеки друг политик, мисля си, веднага щеше да схване за какво го търсят и още след няколко реплики просто щеше да каже: "Крий ги тия работи, аре чао". Но тъй като президентът реално никъде в записа не казва нищо подобно, той на практика е извършил държавна измяна, доколкото изменя на основните принципи на тази държава, които гласят именно да кажеш ясно и отговорно: "Крий ги тия работи". 

Да не говорим, че хората от хептен висшия ешалон, знае се, общуват със смс-и и с по-ограничено от правилата на Туитър изобилие от думи се разбират за всичко: кой да се удари, как, кога и защо. Докато Радев един се бави, не разбира, пита, не схваща, чуди се. Никой не иска толкова муден президент. Нещата трябва да стават бързо и скорострелно като покушение и после да се точат по медиите бавно и протяжно като водна криза в Пeрник. Целта: следващите избори. Страхът: Тоя много взе да говори. Планът: По-малко да говори. Ефектът: Разбира се нулев и тъп, понеже най-сигурният начин Радев да влезе в политиката и да ожъне огромни електорални полета, е да му се направи импийчмънт. И още едно просто математическо уравнение: институция с едно от най-ниските нива на обществено доверие (прокуратурата) удря по институцията с най-високо обществено доверие (президента). Питайте първокурсник по политология за предполагаемия ефект.

Но знам за какво мислите все още. Мъж е назначил жена си на работа. Това непрекъснато ме завръща към себе си, тъй като последните калинки, които съм виждал, бяха в детството ми. Знам и другото, което си мислите - никога например не са се чували записи с премиера, на които някой да е чувал да му се казва - Ти си го избра. Както и няколко други записи, които чух, но не ги чух - за Мишо Бирата например нищо не чух. И вие не сте ги чували. Питайте жена си, примерно, ако сте ги чули и се чудите дали сте ги чули наистина, тя винаги може да ви каже, че не сте ги чули, но сте чули последните. Стана объркващо като държавна измяна.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com