"Телеграф", благодарим Ви от сърце

16491
"Телеграф", благодарим Ви от сърце
Снимка: Pixabay

С особена гордост и чувство за добре свършена работа Actualno.com ви съобщава най-хубавата новина тази седмица, може би в цялата ни история: Влязохме в черния списък на вестник "Телеграф"!


Уважаваната от всички обективна медия написа с големи букви: ВНИМАВАЙТЕ, ЛЪЖАТ ВИ! ВЕТРИЛОТО ОТ САЙТОВЕ НА ФАБРИКАТА ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ".

А там, отгоре в класацията, сме изтипосани ние, предвождайки широк корпус от колеги като "Биволъ", "Капитал", "Дневник", "OFFNews", Mediapool и много други. Тук май има някаква заемка от Преслава - "Лъжа е!", пееше тая жена навремето, а ето че колегите ни оттатък Стената на свободното слово са запели същото.

Човек пази подобен мракобесен списък както актьор "Оскар" във витрината си. А сега, хванати натясно, е време да ви обясним за какво ви лъжем. Да не стане грешка. 

Лъжем ви, че държавата не е в ред, че се държи от кукловодите на олигархията и форсира напред само онези 5-10 фигури, между които се разпределя целия ресурс - властови и паричен. Държавата - прощавайте за лъжата - всъщност е прекрасна и чудесна, води се от велик премиер, подпрян от красива опозиция, които сложиха Края на Прехода и Началото на Изобилието, за което ще разберете само в "Телеграф", но не и при нас, понеже ние това така и не го виждаме. 

Лъжем ви за това, че се стараем новините ни да са обективни, с проверявани източници, защото всъщност е трябвало да следваме принципа на онази парцалоподобна журналистика, която с анонимни статии и анонимни книжки удря кой когато свари, стига да заплашва и човърка Великия Ред на Жълтата Империя. Журналистиката - прощавайте за лъжата - е всъщност не професионализъм, а изкуството на машинацията, в която с пожълтели пръсти се пишат пожълтели страници, защитаващи пожълтял елит. 

Лъжем ви, че търсим добрата новина, макар да сме единствената медия, която има специална рубрика за нея и правим всичко възможно да помагаме на хора в нужда; добрата новина е всъщност всичко в полза на властта, а лошата е всеки текст срещу нея. 

Лъжем ви за това, че един вицепремиер заслужава оставката си, понеже направи едно от най-скандалните изказвания не само в нашата, а в общочовешката съвременна история. Ние сме онези уж кресливи медии, които защитават уж болните деца, това е самата истина. 

Лъжем ви, че вестниците у нас са на 113-то място по свобода на словото - те всъщност са Обетованата земя на Чистата истина, към която ние, от свян и боязън, никога няма да припарим. 

Лъжем ви, че политиката е мръсна игра, в която важи правилото на Приказка на стълбата (Смирненски), когато на всяко следващо стъпало захвърляш сърце, очи, душа, за да може накрая да забравиш всички обещания, които си дал, и да живееш само за привилегиите си. 

За всичко това ви лъжем.

Прощавайте, ако се объркаме някой път - от много лъжи и ние се оплитаме. Малко като свински черва. И още по-зле: възнамеряваме да продължим да ви лъжем и занапред.

Екипът на Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com