Тиквен орден "Странджа"

9350
Тиквен орден "Странджа"
Снимка: Getty Images/Guliver

Чумата по кози и овце стигна до град Болярово, където беше открито вторично огнище на заразата. Това стана след като държавата в лицето на вътрешния министър Валентин Радев призна, че спира "за малко" процедурата по евтанизиране – защото щяла да се търси подкрепа в парламента от всички партии за взетите мерки. А като черешка на тортата земеделският министър Румен Порожанов първо обяви, че в село Шарково, в стадото кози на прословутата вече Баба Дора, има положителна проба, само за да отрече това няколко часа по-късно, когато се видя с бабата.

Коментар на редактора

Няма начин – цялата тази ситуация заслужава награди. Защото в България това правим – награждаваме. Например, награждаваме с премиерски пост за трети път човек, при чието управление такива неща се случват като за добър ден. Награждаваме с парите си хората, които са виновни за грабежи като КТБ. Награждаваме с незаинтересоваността си най-отпадъчните елементи от обществото ни и те се множат ли множат. И още, и още, и още.

Но – да не отлагам вече, време е за ордени:

1. Колективна тикваРумен Порожанов, Валентин Радев, Дамян Илиев. Земеделският и вътрешният министър, в компанията на председателя на БАБХ безспорно заслужават! Това са хората, които цяла седмица не могат да обяснят разбираемо и човешки къде има чума и още не знаят от къде дойде.

а) Румен Порожанов изпъква особено, след като принизи специализиран орган що се отнася до оценката на такива кризи и обезцени доклада му. Бял кахър, но и червена точка е, че само за няколко часа се извъртя има или няма заразени животни в стадото на Баба Дора.

б) Валентин Радев също се отличи – успя дни наред да не ограничи движението на местата, където БАБХ каза, че има огнища и по този начин създаде предпоставки сульо и пульо да ходят там, да си избиват патриотичните комплекси и натрупания гняв, а след това, като си тръгнат, да има условия заради движението им вируса да се разпространи. И го направи, защото трябвало да помоли! Моментално му давам цяла тиква - това ниво е невиждано и от милиционер! Не го слагам на първо място, за да не го окуражавам, защото ще се вдъхнови!

в) Дамян Илиев печели с неподражаемия си възглед за живота, че когато държавата тръгне да ти отнеме поминъка с един замах, няма нужда да обяснява и доказва защо. Да се обяснява и доказва е трудно – по-лесно е да се действа на принципа на Краля Слънце (да не се бърка с Вожда Слънце, макар че е трудно) или обобщено: "Държавата – това съм аз!"

2. Корнелия Нинова – освен, че тя е на кон (или ще сменя вече животинския вид?!), успя да всее заблуда за едни дати в едни заповеди и решения, но без информационният талант на БАБХ тук нямаше да стане! С патриотичен блясък в очите и буен вятър в косите, но без да поизчисти оборите на овците и козите, Нинова се оказа сред тези, шарещи на воля на места, където е силно препоръчително да има карантина и да не влизат други хора, освен специалисти. Нея болест не я лови, това го знаем – но за овчиците и козичките не е сигурно!

3. Бойко Борисов – мълчанието е злато! А и Радев, и Порожанов той ги е избирал.

Специална награда има и за Румен Радев - военен, който даде пример и влезе в гореща зона, където държавата смята, че има чума. Вярвам, че ако се появи ебола, смелият ни президент ще стори същото и ще я спре с голи ръце!

Щях да завърша, че ордените са кът, затова и наградените не са повече, но се сетих, че точно тиквените не са хич малко, така че който се чувства онеправдан, да заповяда – ще се сетим и какви са заслугите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com