В каскета на глaвния прoкурoр е пришито парче от шлифера на Борисов

26688
В каскета на глaвния прoкурoр е пришито парче от шлифера на Борисов
Снимка: БГНЕС

Не сме от онези медии, които не препращат към други, понеже се опасяват да не им направят реклама. Затова ще ви запознаем с един фамозен текст на колегите. Казва се "Как Ивaн Гeшeв стана хипстър с каскет" и може да го прочетете тук.

Текстът, накратко, прави чудотворен анализ на каскета на главния прокурор, спуска се в дълбоките модни течения, от нищото се появяват стихове на Смирненски, смесва се с трендовете при Мадлин Олбрайт, протяга се към харизмата на бейзбола и накрая стига до поднесени на блюдо епични заключения. Според тях каскетът, оказва се, е едновременно хипстърия, аристократизъм, смелост, семплост, класа, власт, сила, стил. Той е като да си от народа, но не по живковски, а по мойсейски - хем си близък, хем има необходимата дистанция на лидер, който знае къде да изведе всички през пустинята. От всички възможни шапки, настоява опусът, които е можело точно в този момент да бъдат избрани, въпросният каскет се оказва най-добрата, най-красивата, най-хитро избраната. Прокурaтуратa като криминален и моден трендсетър.

Между другото и извън иронията, действително мисля, че одата за каскета на Гешев е написана изключително майсторски. В света на платените услуги, този текст е еквивалентът на най-елитната, най-елегентната, най-умелата куртизанка, която наистина си струва цената и е запазена само за най-отбрани клиенти. Мисирките са обикновена пуйча пехота. Действат на терен и на магистрала. Тук говорим за истински лейтенант. Най-добрият властови копирайтър. Заслужава Черноризец и бял мерцедес.  

Смятаме, че подобна журналистика трябва да се насърчи и затова по отношение на въпросния каскет, ще предложим още легендарни възможности.

1. В каскетът е пришит шлиферът на Борисов 

Помним фамозният черен шлифер, с който започна Борисов като главен секретар на МВР. Тъкмо от него е взета парче кожа, която е пришита в каскета, за кадем, в знак на приемственост и съединение на властите. 

2. Каскетът е издърпан отнякъде като меча на крал Артур

Съществува легенда, че този каскет се е появил някъде в специален процеп по коридорите на прoкуратурата точно на 10 ноември 1989-та година. От процепа се подавала само козирката, а до нея пишело: Който го вземе, ще сложи Края на прехода. Няколко главни прокурори поред са опитвали да го издърпат, но никой от тях не е успял и са си ходили гологлави и преходни. Сега обаче каскетът, точно 30 години след началото на промените, е намерил истинския си приемник и елегантно се е освободил от процепа в ръката му. 

3. Каскетът е шапка-невидимка

Уточнението за СРС-тата срещу Радев, че не са точно СРС-та, идва на мястото си. Тъй като вярваме в точка втора, тя води и до съответните магически последици - това не е какъв да е каскет. Служи за идеалното СРПЛС (специално разузнавателно приказно легендарно средство) , при което носителят му може да се внедрява към различни институции и да проверява кой какви разговори провежда. 

4. Каскетът е част от тракийското съкровище на Божков 

И е всъщност каскетът на Орфей. С този каскет Орфей е слязъл при Хадес, за да си вземе Евридика обратното. Персефона, бидейки по-лабилна, била омаяна основно от музиката на Орфей, но Хадес, коравосърдечен тип, най-вече си паднал по каскета и затова рекъл да пусне Евридика обратно към царството на живота. Но в последния момент, знаем, Орфей се обърнал, за да види дали тя го следва, а легендата излишно отдава това на любовта. Орфей просто искал да я пита как му стои каскета и дали е окей. Тя му казала: Не е окей.

И си тръгнала. 

 

Автор: Георги Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com