ВИДЕО: Бойко Борисов и митрополит Гавриил убиват мозъчни клетки - за коронавируса и вярата

25580
ВИДЕО: Бойко Борисов и митрополит Гавриил убиват мозъчни клетки - за коронавируса и вярата
Снимка: Министерски съвет

Публичните изявления на премиера Бойко Борисов винаги са изумявали – най-вече с липсата на последователно структурирана мисъл. За пореден път той не изневери на стила си – този път на тема "религия" и предстоящите Великденски празници. Достойна компания обаче му правеше Ловешкия митрополит Гавриил. И цялостното впечатление затвърди у мен наученото за българщината сред държавници и висши лица - пътят към Ада е постлан с добри намерения. Защото все пак нашата църква отстъпи крачка назад от твърдоглавието си заради коронавируса - въпросът е стига ли тази крачка и опасенията, че не, са сериозни!

В долното ВИДЕО дядо Гавриил с пълна убеденост обясни защо коронавирусът не вирее там, където е православната църква и православната вяра – преценете сами каква научна стойност имат доказателствата му и си припомнете от уроците по история какво са сторили зарази като бубонната чума и "черната смърт". Тогава също е имало църква, социални мрежи е нямало, но такива като дядо ви Гавриил е имало - как не са спрели чумата с потир и нафора?

Следва обяснението на Бойко Борисов защо Великден е "най-великият празник" – тук изумлението е пълно и всеобхватно. Гледайте и немейте - "просто тия всичките неверници, дето викаха: "А така" ... !!!

За капак Борисов и дядо Гавриил буквално разиграха сценката "добро ченге – лошо ченге" на въпроси на репортера на БНР Елиница Маринова защо по Цветница и Великден църквите в България няма да затворят, след като например в Гърция и Италия няма да има служби с миряни и призивът е всеки да се моли от вкъщи. Според премиера, имало по 30-40 души, които не можело да преживеят без да идат на църква, а Ловешкият митрополит буквално се развика на колежката от Националното радио, че не е божи човек - защото тя си позволи да му опонира. Сценката можете да видите в следващото видео - ех, времена, ех, Средновековие. А на този фон като един неверник се питам - като има по 30-40 души, които не могат без църква, има и поне по няколко пъти по толкова, които не могат без парк, без планина, без разходка - те защо си стоят вкъщи?!

Откровено казано като чух и видях всичко това, исках да напиша толкова много, че не ми останаха думи да го изразя. Сега, почти денонощие по-късно, единствената ми мисъл е следната - ще има ли репортажи за телефонните измамници в сутрешните блокове? Извратена работа е човешкият мозък, наистина ...

п.п. А който поп ми казва, че българите са по-религиозни от гърците, то той лъже в моите очи - жестоко при това. И за незнаещите - ето как в Гърция ще действат църквите за Великден!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com