Въведоха новия интернет протокол

7011
Въведоха новия интернет протокол

От полунощ светът вече използва нов вид интернет протокол - IPv6. Той замени старата версия с номер 4, а причината е, че броят на IP адресите е изчерпан.

Въвеждането на новия интернет протокол IPv6 в световен мащаб започна с участието на над 3000 оператора и множество доставчици на мрежови услуги.
    
През миналата година беше извършено успешно тестово стартиране по време на Световния ден на IPv6. През януари т.г интернет обществото реши повече да не изпитва IPv6, а да го активира за реална употреба.

„Както при изстрелването на ракета в космоса, това е моментът, в който усилията на хора от цял свят се обединиха, за да поставят началото на верижна реакция от събития в посока към общата цел. Целта в нашия случай е модернизиране на най-голямата операционна система, създадена от човечеството, с нова основа, която да подпомогне преминаването на интернет към „стратосферни” нива на растеж, което светът очакваше”, пише в своя блог Марк Таунсли, Cisco.

Въвеждането на протокола IPv6 е голям напредък за интернет. „Имаме много работа, за да се освободим от зависимостта от IPv4 и да позволим на IPv6 да достигне пълния си потенциал”, посочва Таунсли.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com