10-те най-значими световни събития през 2015 според CNN

17373
10-те най-значими световни събития през 2015 според CNN
Снимка: Getty Images

Телевизия CNN не пропусна и тази година да представи класация на най-значимите събития през изминалите дванадесет месеца. За изготвянето на подреждането медията се е допитала до експерти от различни области. Избраните събития са именно тези, засегнали най-много хора и имащи последици, които всички ние дълго ще усещаме. Ето как изглежда топ 10:

10. Бягството на наркобарона Хоакин Гузман - Ел Чапо от затвора през прокопан тунел. Престъпникът и досега не е заловен.

9. Куба и САЩ стоплиха отношенията си. На път е да се върне „златната епоха”, когато американците отиваха на острова да играят в казината, да пилеят пари и да се радват на живота.

Най-срамният гаф на CNN: Как знамето на "Ислямска държава" се появи на гей парад

В събота (27 юни) по време на отразяване на митинг за равноправие между половете по телевизия CNN се появява обезпокоително съобщение, ...

8. Силното земетресение в Катманду, Непал, което отне живота на над 8000 души и промени дори височината на Еверест.

7. Отказът на Иран от разработване на ядрено оръжие и сваляне на санкциите срещу тази страна.

6. Войната с „Ислямска държава” на коалицията на САЩ, а също и намесата на Русия в Сирия.

5. Свалянето на руския самолет от турските ВВС. Това влоши отношенията между двете държави и този проблем вероятно ще тежи още дълго върху тях.

Ердоган обвини CNN в шпионаж и провокации

Турският премиер Реджеп Ердоган отправи остри критики към работата на телевизионния канал CNN. Пред активисти на управляващата Партия...

4. Нападението на терористи над редакцията на „Шарли Ебдо” в Париж. Загинаха 12 души, двамата братя-терористи бяха убити от френски спец части.

3. Катастрофата с германския пътнически самолет на компанията Germanwings . Ужасяващата постъпка на втория пилот Андреас Любиц, който умишлено насочи самолета към земята.

2. Бежанците от Сирия, според последни данни те вече са 2 милиона души. Вълната от хора изправи Европейския съюз пред невиждана досега криза.

1. Способността на „Ислямска държава” да изнесе тероризъм в целия свят, не само в района на Близкия Изток. За пример са дадени атентатите в Париж на 13 ноември и свалянето чрез бомба на борда на руския пътнически самолет над Синай, Египет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия