2 млрд. души живеят в бедност

1602
2 млрд. души живеят в бедност
Снимка: Getty Images/Guliver

Два милиарда души живеят в бедност по света, а други 75 млн. са в изключителна бедност и се борят за оцеляването си, сочи Доклада за глобална хуманитарна подкрепа 2018 (GHAR2018), цитиран от БГНЕС.

Погледът върху положението на безпомощните хора, страдащи от глад, суша, сблъсъци и природни бедствия, излезе за Световния ден на хуманитарната помощ, отбелязан всяка година на 19 август.

348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е 348 лева, реши правителството. Сумата е с 27 лева по-висока в сравнение с размера й пре...

Световният ден на хуманитарната помощ се провежда всяка година на 19 август, за да се подкрепят хората, засегнати от кризи по целия свят.

Според Доклада за глобалната хуманитарна помощ за 2018 г. най-малко 201 милиона души в 134 държави са се нуждаели от хуманитарна помощ, за да оцелеят през 2017 г.

Според доклада 20,7 милиона души в Йемен са били в нужда, следвани от гражданската война в Сирия, където 13,7 милиона души са се нуждаели от помощ. Приютявайки 3,5 милиона сирийци, Турция е на трето място в списъка с 12,8 милиона души, които се нуждаят от хуманитарна помощ. В списъка са споменати също така Етиопия, Ирак, Нигерия, Демократична република Конго, Южен Судан, Афганистан, Сомалия, Кения, Хаити, Малави, Колумбия, Судан, Чад, Зимбабве, Мали, Украйна, Камерун, Ливан, Пакистан, Бурунди, Йордания, Централна Африка Републиката, Уганда, Нигер, Палестина, Мозамбик, Мадагаскар, Либия, Ангола, Бангладеш, Шри Ланка, Непал и Мианмар.

Етиопия, Нигер, Пакистан, Сомалия, Южен Судан и Судан са изправени едновременно пред три вида кризи - конфликти, природни бедствия и принудителни изселвания.

19,3 млн. руснаци живеят под нивото на бедността

Делът на руснаците, чиито доходи са под нивото на бедността, е намалял от 19,5 млн. души през 2016 г., но все още е значителен и през 2...

Два милиарда души получават по-малко от 3,2 долара на ден. Междувременно изключително бедните хора, чиято цифра е 753 милиона, оцеляват с по-малко от 1,9 долара дневно.

Докладът също така споменава, че броят на насилствено разселените лица по целия свят се е увеличил с 2,9 милиона през 2017 г. в сравнение с цифрата от предходната година, като общият им брой е достигнал 68,5 милиона.

В доклада се казва, че 60% от всички помощи са отишли в 10 държави през 2017 г., 14% от които са изпратени в Сирия, която е най-големият получател; Йемен получи осем процента.

Сирия бе най-големият получател на хуманитарна помощ за пета поредна година.

Българите са най-застрашени от бедност в ЕС

В ЕС българите са най-застрашени от бедност и социално изключване. Това сочат данните на Евростат. В риск от бедност са 40% от хората ...

Гърция и Турция бяха сред 10-те най-големи получатели на хуманитарна помощ за първи път поради незаконните мигранти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Блъсканица за помощи уби 7 души в Нигерия

Освободиха стотици нигерийски ученици след въоръжено отвличане

В потъваща лодка: Турция спаси 139 мигранти (ВИДЕО)

Без майтап: Терористите Хамас също казаха, че скърбят и жалят за жертвите в Москва

Пълен ужас: "Фабрики за бебета" в Нигерия - един потресаващ черен бизнес

Нов Свят: В Африка е открит регион със стотици неизвестни досега фауна и флора

Наводнения, свлачища и проливни дъждове убиха 23 души в Папуа Нова Гвинея

21 загинали при тежка катастрофа в Кабул

Нигер прекъсва военното си сътрудничество със САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com