X
 
 

3 юни е Световен ден на пострадалите от ваксини

12178 111
photo of 3 юни е Световен ден на пострадалите от ваксини
3 юни е Световен ден на пострадалите от ваксини. Протести се провеждат в редица градове в света: Прага, Париж, Лондон, Дъблин, Белград, Банска Бистрица, Любляна и Лос Анджелис, съобщава lightacandle.eu/.

Най-масови са протестите в Италия, където демонстрации има в няколко града на страната. Причина за това е проектозаконът, който се очаква да бъде гласуван в Сената през следващите дни.

Промените предвиждат въвеждането на 12 задължителни ваксини за деца от 0 до 16-годишна възраст, допускане до ясли, детски градини и училища само след поставяне на всички по календар ваксини, глоби до 7500 евро на година при неспазване на имунизационния календар, отнемане на родителските права, като крайна мярка при неспазване на закона.

Проектозаконът е в разрез с Конституцията на Италия и погазва грубо основните човешки права, гарантирани от различни международни спогодби.

Няма ваксина срещу рак на маточната шийка, има много пари

През последните дни се води активна кампания, наречена "10 минути само за мен", обявена като профилактика на рака на маточната шийка. Л...

На снимката: Колаж от протестите в различни градове в Италия, Източник: facebook.com/pg/UnitiPerLaLiberaScelta

Статистическите данни за Италия, относно ваксинопрофилактиката сочат, че за 2014 г. има 1.408.000 продадени ваксини, 1857 са декларирани странични реакции, 168 от които тежки. През  2015 г. са продадени - 1.445.000 продадени ваксини с 992 декларирани странични реакции, 144 от които тежки. За  2016 г. не е съобщен броят на продадените ваксини, но има 702 декларирани странични реакции, 142 от които тежки.


Русия даде свобода на избор за ваксините през 1998 година - къде е България?

Знанието на законите (както националните, така и международните) трябва да е цел за всеки мислещ човек, тъй като в съвременните условия...

Снимка: facebook.com/pg/UnitiPerLaLiberaScelta

Тъй като реакцията на детския организъм към ваксината е непредвидима, затова в повечето европейски държави е даден избор. За задължителен характер на ваксинирането се заговори в Германия.

Случаите на пострадали от ваксина у нас не се докладват. Това признават и самите здравни власти. Родителите и семействата на тези деца сами поемат грижите по лечението на пострадалите си деца, както и финансирането му.

Средства за лечение събират семействата на Филип, Младен, Георги, Светослав и още много други.

Пострадали от ваксини заведоха колективен иск в Япония

63 млади жени са завели колективен иск за компенсация в размер на 945 млн. йени (9 млн.долара) заради получените увреждания от ваксинат...

Всички ваксинации в имунизационния календар са препоръчителни в Германия, Великобритания, Русия, Ирландия, Австрия, Испания, Португалия, Швейцария, Люксембург, Исландия, Холандия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Гърция, Кипър, Естония, Беларус, Литва.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 2011 г., 19 държави имат действащи програми за компенсации на увреждания от ваксини. Началото на тези програми е поставено през 1953 г., когато Германския върховен съд постановява, че хората, които са пострадали вследствие на задължителна ваксинация (в конкретния случай вариола), следва да бъдат компенсирани. Германия създава компенсационна програма през 1961 г. Франция изпълнява подобна схема през 60-те.

През 70-те загрижеността за нежеланите реакции вследствие извършени имунизации против дифтерит-тетанус-коклюш води до установяване на компенсационни програми в Австрия, Дания, Япония, Нова Зеландия, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия. През 1980 г. Тайван, Финландия, САЩ и Квебек (Канада) въвеждат такива програми.

През 1988 г. Испания създава своята компенсационна схема (Programa de compensación por lesiones causadas por vacunas). Италия, Норвегия и Република Корея правят същото през 90-те. Последно създадени са компенсационните схеми в Унгария (2005), Исландия и Словения. Установен е значим обществен натиск в други държави, включително Австралия, Канада и Ирландия, да се основат подобни схеми. Към този момент няма програми, които да покриват развиващите се държави.

Actualno.com

Етикети:

111 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 34 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Към 32 и 33: И тези тролски номера на ваксинистите ги знаем - като бъдат смазани в дискусии, започват да пишат шантави коментари уж от името на антиваксъри, за да ги излиожат, но не им се получава. Наистина българските тролове на фармата сте много зле, но вече ви го казаха
 • Анонимен 34.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Но пък ваксиналните тролчетата добре се постараха да си натрупат лайкове - ще си получат бонусите за извънреден труд и пот :D Изглежда шефовете им са много отчаяни заради все по-повечето хора, които се съмняват във ваксините
  : 53 !
 • Анонимен 34.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Какви тролове, какви шефове и бонуси, какви пет лева ви се привиждат? Да не би да намеквате, че тук има платени тролове на фарма-мафията - онази, която иска да ви изтрови децата и да депопулира земята? :D Много филми гледате, бре антиваксърчета! :D
  : 45 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 33 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ФАРМАЦВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА МАФИЯ!!! СМЪРТ НА ВАКСИНИТЕ!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 32 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ако някой се опита да ваксинира децата ми, ще му счупя ръчичките и ще го обеся с краката нагоре! Не стига че юдо-масоните ни пръскате от самолетите и тровите храната ни с гмо, но искате и да ни разболеете за цял живот! Елате и пробвайте да ме ваксинирате!!!
 • Анонимен 32.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Евала, баце! Ти си мъж!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 31 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Чета някои от коментарите и не вярвам на очите си! Уж науката била подкрепяла тезите на антиваксърите! Представяте ли си що за твърдения са това? Интересно ми е какви ли са антиваксиналните активисти, коментиращи тук... Лекари ли сте? Учени ли сте? Доценти и професори? Разбирате ли нещо от имунология или медицина въобще? О, да... мисля, че се сещам.. "Учените", които са против ваксините, виж още ›› сигурно са онези холистични "доктори", хомеопати разни и "специалисти" по детоксикиране, нали? ха-ха-ха :)
 • Вярващ на очите си 31.1 Вярващ на очите си преди 1 година Профил на трол?
  Ха-ха, ма-ха, да ти имам изтръпналите аргументи. Значи, ако ти е лично мнението, трябва да си много тъп и арогантен, за да си мислиш, че ти като не знаеш, не разбираш и не можеш, значи всички са като теб. Ако до сега не си го проумял, време да осъзнаеш, че не си центърът на вселената и слънцето не изгрява специално за теб. Само два примера ще дам. Доктор Робърт С. Менделсон, един от най-великите а виж още ›› мерикански педиатри. Завършил медицина в Чикагския университет 1951 г. Дванадесет години преподава в Медицинския факултет на Северозападния университет, след това още 12 години е професор по педиатрия, обществено здраве и профилактика в университета в Илинойс. В началото на 80-те години е президент на Националната федерация за Здраве. Работи и като национален директор на Службата за медицинска консултация в "Проджект Хед Старт". Оглавявал е Медицинския лицензионен комитет в щата Илинойс. Та е те този човек е против ваксинациите. Ти кой си в областта на здравеопазването, поставен до него, че да го определяш като "специалист" по детоксикирането, гнидо долна? Щото само числото на годините, които е натрупал в медицинската сфера най-вероятно са повече, отколкото ти въобще си крачил по земята с плиткоумието си. Ще си позволя и аз да се дам за пример. Далеч съм от доктора, обаче след няколко неорганични и няколко органични химии, биохимия, изучаване на кръвоносна, нервна, мускулна и още няколко системи на латински, както си му е реда, няколко микробиологии и още подготовка, която няма да споменавам съм напълно подготвен да прочета научен доклад по темата. И да го осмисля. Верно, не съм точно лекар, учен, доцент или професор, но разбирам достатъчно. И не съм само аз. Познавам поне още 20 човека, осъзнали вредата от ваксините, които са по-добре подготвени по темата от всеки средностатистически личен лекар.
  : 47 !
 • Анонимен 31.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Антиваксинален "специалисте", никога не е късно някой лекар да откачи и да отрече ваксините. Той и откривателят на вируса на СПИН се побърка и започна да се интересува от памет на водата. Като си такъв специалист по темата, ще се радвам да те видя да изнесеш публична лекция пред други специалисти и да се защитиш, а не да тролиш и да насаждаш омраза към ваксините! Личи си колко разбираш о виж още ›› т микробиология, ха-ха-ха :D
  : 32 !
 • Анонимен 31.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  31.1 и 31.2, пишеш тъп коментар уж от името на антиваксър и после сам си го критикуваш в следващ коментар? Раздвоение на личността? Ама наистина сте много зле проваксърските тролове.
  : 46 !
 • Анонимен 31.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 31.1, който е учил "няколко неорганични и няколко органични химии, биохимия, изучаване на кръвоносна, нервна, мускулна и още няколко системи на латински, както си му е реда, няколко микробиологии и още подготовка, която няма да споменавам съм напълно подготвен да прочета научен доклад по темата" Като си такъв разбирач, кажи кой си да те видим, изнеси един "научен доклад". Та виж още ›› ка, под псевдонима "Вярващ на очите си" и аз мога да кажа, че съм професор и много разбирам от "вреди от ваксините" :D
  : 19 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 30 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Удивена съм от безумието обхванало родителите отричащи ваксините! Да, има пострадали от ваксини, но те са едно на пет милиона. А сега си представете, че заради тези едно на пет милиона всички се откажат от ваксинации - тогава жертвите на смъртноносни заразни болести ще станат милиони... замислете се! Не рискувайте живота на децата си заради безумните и псевдо-научни твърдения на антиваксинлани акт виж още ›› ивисти в интернет! Послушайте вашите лекари, които са с нужното образование и квалификация и ще ви дадат най-добрата препоръка по отношение на въпроса за ваксините!
 • Анонимен 30.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Гледай си твоите деца, не закачай чуждите, не се бъркай в живота на другите и не давай непоискан акъл. Като ти харесва да си овца, не го препоръчвай и на другите. Соцът свърши, драга, в информационната ера на платени драскачи не вярваме!
  : 73 !
 • Анонимен 30.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  На необразовани родители, излагащи на риск децата си, както и децата на околните, трябва да им бъдат отнемани родителските права, а те самите да отиват в затвора! Антиваксърите са детеубийци!
  : 60 !
 • Анонимен 30.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Изключителна простащина е да квалифицирате непознати за Вас хора като "необразовани" и "детеубийци". Показахте много ниско ниво. Четящите дискусията ще си направят изводите. Гледайте си Вашето ваксинирано дете, че да не се окажете по някое време Вие зад решетките заради смърт от ваксина!
  : 69 !
 • Анонимен 30.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ваксините не пазят от болести. Това е научно установен факт. Страхът от болести се лекува с медикаменти. Относно повечето лекари- нивото им на информираност и компетентност за ваксините е по-ниско от това на доста родители. Истината е горчива
  : 69 !
 • Анонимен 30.5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ще видим кой ще поеме отговорността, когато в резултат на Вашия антиваксинален активизъм децата започнат да умират! Как ще се почувствате лично Вие, ако Вашето дете стане жертва на ваксино-предотвратимо заболяване?
  : 51 !
 • Анонимен 30.6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Аз пък съм удивен от такива удивени. Хем не прочел(а) сигурно и листовката на ваксините, дето са набоцкали на детето му/й (ако има такова), хем акъл дава. Че и се възмущава нещо. Не само мислим. Много мислим. После много четем - първо имунизационния календар на България, после имунизационните календари на други европейски страни, после листовките на ваксините. След това пак много мислим, щото мног виж още ›› о въпроси изникват. После пак много четем - всякакъв вид научна литература, която може да се намери по въпроса. И после пак много мислим, щото изведнъж се оказва, че в медицинските среди фактите за вредното въздействие на ваксините са отдавна известни. Но не се разпространяват публично. Дори до лекарите не достига тази информация. И точно по тази причина те не могат да бъдат считани нито за хора с нужното образование, нито за хора с необходимата квалификация, понеже и тях държат на тъмно. В крайна сметка аз пък съм удивен от безумието на хора, които някак си така искрено вярват, че някой друг, някъде другаде има искреното желание да се погрижи за детето им по-добре от тях самите. Не, няма. За това се захващайте час по-скоро с много четене, много мислене... и т.н. да не ви четем и вас в онези "5 на милион". Щото тогава ще разберете, че 1) не са само 5 на милион; 2)като ти се случи на теб, щетата ти е 100%. И кога най-после тия удивените неуки и невежи вместо да строите паметници на пострадалите от ваксините, както предлагаше някой по-надолу, не си поемете отговорността и не организирате един държавен фонд, който да ги обезщетява?!? Нали уж за общото благо, туй-онуй? А общата отговорност къде е? Или продължаваме по комунистически само да задължаваме, без да носим отговорност после...?
  : 59 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 29 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Световен ден на пострадалите от ваксини - това нещо говори ли ви? ИМА пострадали от ваксини. Малко уважение към болката на тези хора и техните близки. Който иска да се ваксинира - прав му път. Който не иска, да не ваксинира. И в двата случая последствията от избора е на родителите и на ваксинирания.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 28 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Кой печели от демонизирането и отричането на ваксините? Или с други думи, кой спонсорира антиваксиналните активисти? Как кой? Ами този, който печели от това, хората да се разболяват от тежки инфекциозни болести вместо тези болести да бъдат предотвратявани с ваксини. Лекарствата за тези болести и усложненията от тях ги произвежда фармацевтичната индустрия. Излиза, че антиваксърчетата са чисто и про виж още ›› сто платени тролове на фарма-мафията!
 • Анонимен 28.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Неефикасните ваксини не предотвратяват нищо, камо ли болести, а създават доживотни пациенти и потребители на лекарства. Кофти сте си научили урока от ръководството ви за борба с родителите с увредени деца от ваксини. Некадърни тролове сте с малоумни тези и ако имахте умни шефове, щяха на секундата да ви уволнят
  : 112 !
 • Анонимен 28.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Хората, пардон - изродите, които не ваксинират децата си заради уж мними увреждания, е крайно време да бъдат изселени на друг континент - примерно Антарктида. Там може да си умирате спокойно от дифтерия и туберкулоза, никой няма да ви пречи и да ви глобява!
  : 106 !
 • Питанка 28.3 Питанка преди 1 година Профил на трол?
  Ако наистина уврежданията от ваксини са само и единствено "мними", на кого са раздадени САМО от началото на годината САМО в щатите 150 МИЛИОНА долара обезщетение за такива увреждания? На някакви абсолютни измамници-факири, които са успели да заблудят целият им правителствен апарат в областта на здравеопазването? Че тия са по-добри от Худини, тогава! Защо от цяла Европа точно в България, виж още ›› която най-много пъти прилага БЦЖ ваксината, има най-много заболели от туберкулоза? Да не би ваксината да не работи? И стига сте давали за пример токсоидните "ваксини" срещу дифтерия и тетанус, че ще почнат да ви се смеят вече и малките деца с достъп до интернет. Вземете прочетете малко научна литература. Хората отдавна доказаха, че ако не е в добро състояние собствената ти имунна система, дифтерията пак може да си те гътне като стой та гледай. Дори да си с най-високите титри на антитела след ваксина. По простата причина, че токсинът не чака да влезе в кръвния поток, където са антителата. Започва да ти вреди още на ниво тъкани, където антитела - ядец! - няма никакви!
  : 64 !
 • Анонимен 28.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Хубаво, направете фонд за обещетения в България и очаквам да докажете, че каквото и да било заболяване, появило се след ваксинацията е причинено от ваксина!
  : 38 !
 • Питанка 28.5 Питанка преди 1 година Профил на трол?
  28.4, има много такива доказани случаи в България. Това, че ти не си ги чувал и не си ги виждал, не значи че ги няма. Ти и хималаите не си виждал на живо, ама те са си там... :) Нещо за БЦЖ-то, дето не пази? (само един от многото примери) Или това е неудобен въпрос? Щото до сега няма отговор, та се чудя. Ако е така, поне кажете да не го задавам повече... :) Ама ако някой все пак реши да отг виж още ›› овори, нека да е както подобава на истински здравомислещ проваксър - с научна литература в индексирани издания по възможност... :)
  : 54 !
 • Анонимен 28.6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Истината е, че ефикасността на БЦЖ е средно около 50%. Това се показва от най-мащабния мета-анализ, включващ данни от 1264 индексирани научни публикации. Да, ефикасността не е 95% като на повечето ваксини, но пак е повече от нищо, нали? Бихте ли рискували да оставите детето си без тази защита? https ://academic.oup.com/cid/article/31/Supplement_3/S64/331049/Preventing-Tuberculosis-with-Bacillus-Ca виж още ›› lmette?related-urls=yes&legid=cid;31/Supplement_3/S64
  : 37 !
 • Питанка 28.7 Питанка преди 1 година Профил на трол?
  Дали бих "рискувал" да оставя детето си без БЦЖ ваксина? Да, както го правят в Австрия, Белгия, Дания, Германия, Исландия, Италия, Люксембург, Холандия, Испания. Или мислите, че те са по-глупави от нас? И защо те имат по-малко заболели от туберкулоза от нас и то без ваксина? Дали не е защото това е болест на бедните и живеещите при мизерни условия? Също така това някакво напълно нелечимо виж още ›› заболяване ли е? Аз съм с впечатлението, че в наши дни туберкулозата се лекува успешно. Да не говорим, че публикуваната научна работа на доц. Надя Маркова от БАН ясно показва, че ваксиналната туберкулозна бактерия в организма преминава в опасната L-форма и става напълно неразпознаваема за имунната система и недосегаема за антибиотиците. До какви точно поражения води въпросната L-форма тепърва ще се изяснява, но едно е ясно - плацентата не я спира и тя спокойно се предава от майката на плода. Ето това проучване - http : // www . indianpediatrics . net / jan2000 / edit . htm - обхванало 281 161 за период от 15 години, прави следните изводи: "За пълнота на изложението и прозрачност следва да се отбележи, че годишната честота на туберкулозата е по-висока в групата на ваксинираните, отколкото в плацебо групата през първите 5 години след БЦЖ ваксинацията. Въпреки това, при ваксинираните, когато са били под 10-годишна възраст, е имало 27% (високата доза) и 21% (ниската доза) явна ефикасност, потвърждаваща, че БЦЖ не е имала неблагоприятно епидемиологично въздействие върху детското здраве. През следващите 7.5 години след ваксинацията, годишната честота е по-висока в плацебо групата. В последния етап честотата на туберкулозата отново е по-висока във ваксинираната група, в сравнение с плацебо групата. Както бе споменато по-горе, за целия период на наблюдение средногодишната честота е равни при ваксинираната и плацебо групата." В крайна сметка дали в България не продължаваме да прилагаме неизбирателно отдавна доказаната като неефективна БЦЖ ваксина просто защото я произвежда българска фирма...?
  : 32 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 27 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Проваксърите с нищо не се различават от хитлеристите и най-големите световни престъпници - готови са да жертват и убиват деца заради маниакалната си вяра в една опасна и неефикасна стока - ваксините. Това сте вие - алчни фанатици!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 26 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Конспирацията за депопулация на земята изглежда са я замислили антиваксърите. Какъв по-бърз и ефективен начин да изтребиш половината и повече човечество освен да накараш хората да се откажат от ваксините и да последват опостушителни епидемии, чрез които да се "прочисти" планетата?
 • Анонимен 26.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Конспирацията е в твоята глава докато си пиеш урината и халюцинираш за "ползи" от ваксините, дето само на теб и още 5-та подкупни душици ви се привиждат.
  : 112 !
 • Анонимен 26.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Моля, моля - урината се пие само от феновете на "алтернативните методи" при Гала - същите, които отричате ваксините и обричате децата на риск от смъртоносни инфекциозни болести. Нещо истината не ви изнася, нали?
  : 101 !
 • Анонимен 26.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Хубаво, че се призна за фен на Гала - те най-вече болните мозъци пиещи урина като теб се ваксинират, защото хипохондрията не прощава.
  : 107 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 25 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Смъртоносни са ви ваксините, а същевременно не пазят! Хората умират или са увредени от тях, не от полиомиелит, защото той е намалял преди да въведат ваксини, а в Европа винаги е имало малко случаи и отдавна няма. Само 0,1-1% от заболелите развиват парализа, от тях половината са обратими. Със страх ли ще накарате майките насила да увредят здравите си деца като ги ваксинират с неефикасни и опасни ва виж още ›› ксини?
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре

На живо

Студио: Мондиал+