X
 
 

Правителството на Кувейт е подало оставка заради кражба на 800 000 долара

2394 4
Правителството на Кувейт е подало оставка заради кражба на 800 000 долара
Снимка: Getty Images / Guliver
Министърът на отбраната на Кувейт, че оставката на правителството е предизвикана от разследваното присвояване на близо 800 милиона долара от фонд за военна помощ в страната, съобщи АФП.

Той добави, че е дал на съдебните органи всички документи от вътрешно разследване, точно преди правителството на шейх Джабер Мубарак Ал Сабах да подаде оставка в четврътък (14 ноември). Шейх Насър, заяви, че е поискал обяснения за предполагаемите нередности от премиера и министъра на вътрешните работи, но така и не ги е получил.

Кувейт призова армията да бъде готова да осигури безопасността на страната

Министърът на външните работи на Кувейт Сабах ал Халед ас Сабах призова въоръжените сили да бъдат готови да реагират на всяка заплаха с...

Шейх Насер Сабах ал-Ахмад Ал Сабах е най-големият син на емира на Кувейт и зае поста през 2017. В изявление Шейх Насер заяви, че присвояването на 240 милиона кувейтски динари /около 800 000 долара – бел. ред./, е станало преди той да заеме поста министър на отбраната, предава БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Алфа 2 Алфа преди 3 седмици Профил на трол?
  Тиквата Предателя снесе 2,4 милиарда на ФАЩ накуп за НИЩО и още управлява еднолично ..
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Милиардите, платени на САЩ са за самолети, от които ще имаме реална полза. А милиардите, които Тиквата покорно снесе на Русия, са за ръждясали таралясници - старо поколение, от които нямаме никаква нужда, защото и в момента разполагаме с двойно повече мощности - можем да произведем двойно повече ток, отколкото можем да употребим или продадем. А и новите технологии вече чукат на вратата и ядрени виж още ›› те централи ще бъдат напълно отречени в близките 15 години.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Актуално,редакторката ви или е тъпа ,или сляпа. Първо пише 800 000 $,после се оказват 800 милиона. Коя е истината?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Очевидно е сляпа защото не гледа какво пише. А истината е , че 240 млн. Кувейтски динара са 800 млн. Долара.
  : 0 !