В ООН се присмяха на хвалбите на Тръмп за успехите му (ВИДЕО)

6685
В ООН се присмяха на хвалбите на Тръмп за успехите му (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

В речта си пред Общото събрание на ООН днес президентът на САЩ Доналд Тръмп изтъкна успехите на страната, постигнати по време на досегашния му мандат.

Той се похвали пред световните лидери, събрали се на високия форум в Ню Йорк, че американската икономика "преживява бум както никога досега" и че за по-малко от 2 години в Белия дом неговото правителство е свършило повече от почти всяко друго досега, предаде Асошиейтед прес.

Ердоган напусна демонстративно залата на ООН по време на речта на Тръмп

Турският президент Тайип Ердоган напусна официалната зала на Общото събрание на ООН, когато американския президент Доналд Тръмп започна...

Думите му предизвикаха смях и шумно оживление сред присъстващите десетки държавни глави и делегати в залата. "Не очаквах такава реакция, но няма проблем", отвърна Тръмп.

Според него САЩ сега са "по-силна, по-сигурна и по-богата страна", отколкото преди той да встъпи в длъжност през януари 2017 година. "Ние защитаваме Америка и американския народ, защитаваме също и света", отбеляза президентът. Тази администрация отстоява американския суверенитет и не желае "да управлява, да контролира и да бъде хегемон в глобален мащаб", продължи той.

САЩ зачитат правото на всяка страна да спазва своите обичаи, вяра и традиции и никога няма да поучават другите страни как да живеят, работят и каква религия за изповядват, но очакват и другите страни "да зачитат американския суверенитет в замяна", подчерта Тръмп.

Президентът на САЩ предупреди европейските страни да не бъдат зависими от руските енергоносители, предадоха световните агенции.

Доналд Тръмп говори открито за втора среща с Ким Чен Ун

Американският президент Доналд Тръмп поздрави "страхотния" лидер на Северна Корея Ким Чен Ун и заяви, че скоро ще може да обяви втората...

"Германия ще стане тотално зависима от руската енергия, ако не промени курса си незабавно", каза Тръмп, похвалвайки Полша за разработването на алтернативни тръбопроводи, информира ДПА.

Да се разчита на само един чуждестранен доставчик на енергоносители, означава страната да стане уязвима (...) затова приветстваме страни като Полша, заради излизането им от редиците на участниците в строителството на Балтийския газопровод (Северен поток 2), за да не зависят повече от Русия, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

Той също така порица ОПЕК, заявявайки, че цените на петрола трябва да се понижат.

САЩ са станали най-големият износител на енергоносители в света, заяви американският президент, допълвайки че Америка е готова да доставя петрол, природен газ и въглища. По думите му "страните от ОПЕК, както обикновено, обират целия останал свят".

"Защитаваме много от тези страни безплатно, а в замяна от тях получаваме високи цени на петрола, това не е хубаво", подчерта Тръмп. "Искаме те да спрат да повишават цените и да започнат да ги понижават", каза той.

Първа среща между Тръмп и Борисов (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов за пръв път се срещна и ръкува - макар и за няколко секунди - с президента на САЩ Доналд Тръмп. Това стана в п...

Президентът на САЩ нарече Иран "корумпирана диктатура", ограбваща иранския народ, за да плаща за агресия в чужбина. "Иранското ръководство сее хаос, смърт и разрушение", каза Тръмп на ежегодното събрание. "Те не зачитат съседите си, нито границите, нито суверенните права на страните", добави той.

Тръмп направи сравнение между отношенията на САЩ с Иран и подобрилите се, по думите му, отношения със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Той похвали държавния ръководител на КНДР за това, че е спрял ядрените опити и ракетните изпитания и е върнал част от тленните останки на загинали американски военнослужещи през Корейската война.

Тръмп поиска от страните по света да се присъединят към САЩ в изолирането на Иран, предаде Асошиейтед прес. Той добави, че е предприел кампания на "икономически натиск", за да лиши Иран от парите, които са му нужни, за да осъществява "кървавия си дневен ред" на хаос и кръвопролитие в Сирия и Йемен.

Той отбеляза оттеглянето на САЩ тази година от споразумението за иранската ядрена програма между Техеран и световните сили и връщането на американските икономически санкции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Блъсканица за помощи уби 7 души в Нигерия

Освободиха стотици нигерийски ученици след въоръжено отвличане

В потъваща лодка: Турция спаси 139 мигранти (ВИДЕО)

Без майтап: Терористите Хамас също казаха, че скърбят и жалят за жертвите в Москва

Пълен ужас: "Фабрики за бебета" в Нигерия - един потресаващ черен бизнес

Нов Свят: В Африка е открит регион със стотици неизвестни досега фауна и флора

Наводнения, свлачища и проливни дъждове убиха 23 души в Папуа Нова Гвинея

21 загинали при тежка катастрофа в Кабул

Нигер прекъсва военното си сътрудничество със САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com