X
 
 

В Судан нещата отиват към споразумение

1300 0
photo of В Судан нещата отиват към споразумение
Снимка: Getty Images / Guliver
Преходният военен съвет на Судан обяви, че е постигнал споразумение с опозицията за преходният период в страната, съобщи РИА Новости, позовавайки се на телевизионния канал Sky News Arabia.

Според арабския телевизионен канал, страните са се споразумели по най-противоречивите въпроси.

Застреляни след митинг на опозицията в Судан

Петима протестиращи и един офицер бяха застреляни на поредния протест на опозицията в Судан, предаде БГНЕС по информация на АФП. Ескал...

Според друг канал - Al-Hadath, от преходния военен съвет са съобщили, че страните ще обявят подробностите за окончателното споразумение в рамките на 24 часа, пише БГНЕС.

Предварителна информация, изнесена в медиите, гласи, че ще бъде сформиран законодателен съвет от 300 души в който 67% ще бъдат представители на опозиционните сили.

По-рано беше съобщено, че опозиционното сдружение "Сили за свобода и промяна" и управляващият преходен военен съвет на Судан са се договорили на среща в Хартум за структурата на властта в преходния период.

На 11 април в Судан се състоя военен преврат на фона на четиримесечни народни протести. Президентът Омар ал-Башир бе отстранен от власт и по-късно вкаран в затвора. Преходният военен съвет, сформиран от армията, пое контрола над управлението и обяви намерението си да прехвърли ръководството на страната в рамките на две години. Въпреки това протестите не отшумяха. Протестиращите поискаха незабавното създаване на гражданско управление.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    С наближаването на изборите в сайта започна масово триене на „политически некоректни” коментари.Броячите под статиите ги показват,а коментари йок.Браво!