1000 долара бонус за всеки ваксиниран учител в Джорджия

2043
1000 долара бонус за всеки ваксиниран учител в Джорджия
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички училища в югоизточния американски щат Джорджия ще плащат 1000 долара бонус на учители и друг педагогически персонал, който се ваксинира срещу коронавируса. Това е пореден опит на властите да се предпазят от следващи вълни на пандемията, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

С този стимул местните власти се надяват да избегнат "многобройните смущения на учебния процес, които се случиха в последните две години в резултат на пандемията". „Миналата година беше предизвикателство като никое друго за нашите студенти и нашите служители, тъй като непрекъснато се налагаше да се приспособяваме към наличието на Covid-19 в нашите кампуси“, казва в изявление Мери Елизабет Дейвис от администрацията на щата.

СЗО: Страните без ваксини ще генерират все по-опасни варианти на вируса

От Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че интензивното разпространение на коронавируса в страни без ваксини увелича...

„Студентите ни и семействата им заслужават и очакват предсказуемост и стабилност в обучението си, а това да сградите ни да бъдат отворени, а служителите - здрави, е от първостепенно значение за тези усилия“, добави тя.

Училищният окръг Хенри, югоизточно от град Атланта, ще плати 1000 долара на всеки от близо 6000-те си хиляди служители, които са със завършен цикъл на ваксинация, или които решат да си поставят ваксина в срок до 30 септември. Условието е ваксината да е поне една доза на "Джонсън и Джонсън" или и двете дози от Pfizer или Moderna.

Парите за стимулиране на ваксинирането ще дойдат от федерална програма за ограничаване на коронавируса в началните и средните училища. Към момента ваксините са единствената защитна мярка, която помага да се смекчи и спре разпространението на този вирус“, каза Дейвис.

В последните седмици САЩ отбелязват рязко увеличение на случаите на коронавирус, дължащо се предимно на по-заразния вариант "Делта". Новите случаи на Covid-19 са се увеличили четири пъти през последните седмици, потвърди и директорът на Националния институт по здравеопазване Франсис Колинс. Според официалните данни малко под 60 % от населението на САЩ на възраст над 12 години е напълно ваксинирано.

В САЩ привличат инфлуенсъри да агитират за ваксините

Федералните и местните власти в САЩ са се свързали с редица инфлуенсъри и създатели на популярно онлайн съдържание, за да помогнат за п...

Огромни различия, обаче, се наблюдават в нивото на ваксинация в различните райони. Това се дължи на факта, че имунизацията придоби политически нюанс при бившия президент Доналд Тръмп, като либералният север и изток са по-отворени към поставянето на ваксина, а консервативният юг е по-предпазлив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com