21 убити при стрелба в начално училище в Тексас (ВИДЕО)

7178
21 убити при стрелба в начално училище в Тексас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

18 ученици и трима възрастни бяха застреляни при атака с огнестрелно оръжие в начално училище Robb Elementary в Ювалди, Тексас.

Първоначално губернаторът на щата Грег Абът съобщи за 14 убити деца, но впоследствие сенаторът от Тексас Роланд Гутиерес обяви, че жертвите до момента са общо 21. Сенаторът е получил последни данни от щатската полиция и каза още, че в болница се намират трима ранени в сериозно състояние.

Тийнейджър уби 14 деца и преподавател в начално училище в Тексас (ВИДЕО)

18-годишен стрелец уби 14 малки деца и учител в начално училище в Тексас. Това е най-смъртоносната стрелба в американско училище от год...

Трагедията се е разиграла по обед. Заподозреният, 18-годишен младеж, учещ в гимназията в Ювалди, е също мъртъв. Името му е Салвадор Рамос. Първоначално имаше съобщения, че е бил заловен.

"Той застреля и уби ужасяващо и без да подбира 14 ученици и един учител", каза губернаторът на Тексас по време на пресконференция по друг повод.

Той съобщи още, че се смята, че заподозреният е прострелял и баба си, преди да влезе в училището и да открие огън. Състоянието на бабата и неизвестно.

По думите на Абът стрелецът е бил въоръжен с пистолет, а вероятно е имал и пушка. Впоследствие това се потвърди, тъй като разследващите намериха на местопрестъплението пушка AR-15 и много пълнители с патрони.

Стрелецът Рамос също е мъртъв. По сведения на източник от силите за сигурност, пожелал анонимност, той е бил убит от федерален агент от граничната охрана, който след началото на стрелбата влязъл в училището, без да чака подкрепление, и прострелял извършителя, който се бил укрил зад барикада. Агентът също бил ранен, но успял да излезе сам от училището, съобщава БТА. 

Поредна масова стрелба в САЩ и дни на траур

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди да се спуснат знамената, развяващи се над правителствени сгради в страната и в чужбина, за да п...

От местна болница Memorial Hospital казаха, че в спешното им отделение се полагат грижи за 15 пострадали ученици, но двама са били преместени в Сан Антонио. 

Болницата University Health в Сан Антонио, съобщи, че е приела двама ранени при стрелбата - 10-годишно дете и човек на 66 години. И двамата са в критично състояние. Градчето, където стана трагедията, се намира на около 135 км западно от Сан Антонио.

След стрелбата кампусът на Robb Elementary в Ювалди е обявил локдаун заради избягалия нападател. От училищния район потвърдиха, че е имало стрелба в училището, а на гражданите бе препоръчано да не ходят в района на кампуса.

Според училищен служител, стрелбата е станал на територията на кампуса, но е било затворено цялото училище. От полицията на Ювалди съобщиха, че учениците са превозени до Sgt. Willie Deleon Civic Center, откъдето родителите да си ги вземат.

115 обвинения са повдигнати на стрелеца от Колорадо

Американските власти повдигнаха допълнителни обвинения срещу Ахмад Алис, който организира стрелба в Боулдър, Колорадо през март, при ко...

 

Полицията получава помощ от колегите си в окръг Бексар, а Хюстънското полево звено на Бюрото по алкохола, наркотиците, тютюна и огнестрелните оръжия също помага в разследването. Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че президентът Байдън е информиран са трагедията на връщане от обиколката си в Източна Азия. Президентът на САЩ разпореди знамената в Белия дом и във всички обществени сгради да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към жертвите.

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г. насам, когато нападател уби 20 деца и шестима възрастни в началното училище "Санди Хук" в Нютън, Кънектикът, припомнят от CNN.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com