Американски експерти: Социалната мрежа на Тръмп едва ли ще оцелее

2102
Американски експерти: Социалната мрежа на Тръмп едва ли ще оцелее
Снимка: Getty Images/Guliver

Новата социална мрежа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп ще привлече голям интерес, но може да срещне сериозни затруднения в работата поради модериране на съдържанието. Такава е пронозата на американски експерти, интервюирани от медиите, предава БГНЕС.

Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа "Truth Social", след като през януари беше блокиран от Twitter, Facebook и YouTube, които го обвиниха, че чрез профилите си там е подбуждал своите поддръжници към агресия преди нападението над Капитолия. Бившият президент иска "да се противопостави на тиранията на гигантите на технологиите", които "използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка", каза той в изявление. Платформата ще бъде собственост на новосформираната Trump Media&Technology (TMTG), структура, която също ще предоставя и видео услуги.

Тръмп: Бих убеждавал хората да се ваксинират, не бих ги принуждавал

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако все още е бил на поста, е нямало да предпише ваксините срещу коронавирус да бъдат з...

Според бившия банкер и финансов анализатор Мартин Хътчинсън, Тръмп днес има много последователи, които иска да запази. Експертът е сигурен, че новият проект на бившия президент ще предизвика голям интерес, но може да не донесе на Тръмп желания резултат, ако е изправен пред тежка цензура в САЩ. „Ако политическите амбиции на Джаред Кушнер, зет на бившия президент, са строго цензурирани, тогава нищо няма да работи и новата социална мрежа няма да получи предимство“, Каза Хътчинсън.

"Вярвам, че"тръмпизмът"ще оцелее, но до 2024 г. той ще се нуждае от нов лидер. В идеалния случай силно присъствие в социалните мрежи ще донесе пари на Тръмп, ще подобри имиджа му и ще подкрепи новия лидер", каза източникът. Подобна гледна точка споделя и професорът от Университета на Флорида Андрю Селепак, който изучава влиянието на социалните мрежи. Според него социалната мрежа, създадено от Тръмп, неминуемо ще привлече много внимание, но едва ли ще е жизнеспособна.

„Трябва да разберете, че стартирането на компания за социални медии от нулата е много трудно. Facebook е на 17 години, а LinkedIn е на около 20. Платформите, които използваме, преодоляха трудностите на растежа. Новите платформи са много трудни за създаване като инфраструктура, да не говорим за набиране на персонал“, каза Селепак. В същото време той подчерта, че присъствието в социалните мрежи е изключително необходимо за политик като Тръмп, предвид евентуалните му амбиции да участва в борбата за президент през 2024 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com