Анализатори: Краят на коронакризата идва през април

2458
Анализатори: Краят на коронакризата идва през април
Снимка: iStock/Guliver

 

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, изразиха оптимизъм по отношение на еволюцията на пандемията от коронавирус, съобщи Barron’s. Според тях краят на кризата може да е близо.
Намаляването на броя на новите инфекции и напредването на процесите на ваксинация накараха тази организация да посочи април като времето, когато ситуацията може да е пред последната си глава на глобално ниво.
Екипът е воден от нейния глобален ръководител на количествената и деривативната стратегия Марко Коланович. Тази група професионалисти смята, че появата на британския щам не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.
"Британският вариант не е несъвместим с общото намаляване на Covid и края на пандемията през второто тримесечие поради ваксинация, естествен имунитет, сезонност и други фактори", казва Марко Коланович в изявления за американския уебсайт Barron's."Въпреки че наборът от данни е все още малък, статистическият анализ на настоящите данни за ваксинацията е в съответствие с рязък спад (т.е. ефективният край) на пандемията за 40-70 дни", добавя анализаторът на JP Morgan анализатор.
Така, според екипа, воден от Коланович, този „ефективен край“ на пандемията ще настъпи между края на март и последните дни на април.
До тези заключения се стигна след анализ на развитието на пандемията в страни като Великобританя, САЩ или Дания, в които новият щам се е разпространил значително.
Анализаторите от JP Morgan проучиха въздействието на ваксинацията в световен мащаб. Техните изследвания показаха, че средно на всеки 10% увеличение на приложените ваксини новите случаи на COVID-19 спадат със 117 на милион души.Този факт, добавен към съображението, че настоящият процент на ваксинация ще остане постоянен и че мерките за превенция ще останат в сила, накара експертите да определят крайния срок за ефективното приключване на пандемията.

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, изразиха оптимизъм по отношение на еволюцията на пандемията от коронавирус, съобщава "Дарик", позовавайки се на "Barron’s". Според тях краят на кризата може да е близо. Намаляването на броя на новите инфекции и напредването на процесите на ваксинация накараха тази организация да посочи април като времето, когато ситуацията може да е пред последната си фаза на глобално ниво. Екипът от експерти професионалисти смята, че появата на британския вариант на коронавируса не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.

В пандемията: Куриерските фирми с над половин милиард лева оборот

Оборотът на куриерските фирми в България през 2020 г. вече е надхвърлил половин милиард лева. Това показват сметките въз основа на данн...

"Той не е несъвместим с общото намаляване на COVID-19 и края на пандемията през второто тримесечие поради ваксинация, естествен имунитет, сезонност и други фактори", казва Марко Коланович в изявления за американския уебсайт Barron's. "Въпреки че наборът от информация е все още малък, статистическият анализ на настоящите данни за ваксинацията е в съответствие с рязък спад (т.е. ефективният край) на пандемията за 40-70 дни", добавя анализаторът на JP Morgan. Така, според екипа, този „ефективен край“ на пандемията ще настъпи между края на март и последните дни на април. До тези заключения се стигна след анализ на развитието на пандемията в страни като Великобританя, САЩ или Дания, в които новият вариант се е разпространил значително.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com