Анализатори: Краят на коронакризата идва през април

2504
Анализатори: Краят на коронакризата идва през април
Снимка: iStock/Guliver

 

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, изразиха оптимизъм по отношение на еволюцията на пандемията от коронавирус, съобщи Barron’s. Според тях краят на кризата може да е близо.
Намаляването на броя на новите инфекции и напредването на процесите на ваксинация накараха тази организация да посочи април като времето, когато ситуацията може да е пред последната си глава на глобално ниво.
Екипът е воден от нейния глобален ръководител на количествената и деривативната стратегия Марко Коланович. Тази група професионалисти смята, че появата на британския щам не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.
"Британският вариант не е несъвместим с общото намаляване на Covid и края на пандемията през второто тримесечие поради ваксинация, естествен имунитет, сезонност и други фактори", казва Марко Коланович в изявления за американския уебсайт Barron's."Въпреки че наборът от данни е все още малък, статистическият анализ на настоящите данни за ваксинацията е в съответствие с рязък спад (т.е. ефективният край) на пандемията за 40-70 дни", добавя анализаторът на JP Morgan анализатор.
Така, според екипа, воден от Коланович, този „ефективен край“ на пандемията ще настъпи между края на март и последните дни на април.
До тези заключения се стигна след анализ на развитието на пандемията в страни като Великобританя, САЩ или Дания, в които новият щам се е разпространил значително.
Анализаторите от JP Morgan проучиха въздействието на ваксинацията в световен мащаб. Техните изследвания показаха, че средно на всеки 10% увеличение на приложените ваксини новите случаи на COVID-19 спадат със 117 на милион души.Този факт, добавен към съображението, че настоящият процент на ваксинация ще остане постоянен и че мерките за превенция ще останат в сила, накара експертите да определят крайния срок за ефективното приключване на пандемията.

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, изразиха оптимизъм по отношение на еволюцията на пандемията от коронавирус, съобщава "Дарик", позовавайки се на "Barron’s". Според тях краят на кризата може да е близо. Намаляването на броя на новите инфекции и напредването на процесите на ваксинация накараха тази организация да посочи април като времето, когато ситуацията може да е пред последната си фаза на глобално ниво. Екипът от експерти професионалисти смята, че появата на британския вариант на коронавируса не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.

В пандемията: Куриерските фирми с над половин милиард лева оборот

Оборотът на куриерските фирми в България през 2020 г. вече е надхвърлил половин милиард лева. Това показват сметките въз основа на данн...

"Той не е несъвместим с общото намаляване на COVID-19 и края на пандемията през второто тримесечие поради ваксинация, естествен имунитет, сезонност и други фактори", казва Марко Коланович в изявления за американския уебсайт Barron's. "Въпреки че наборът от информация е все още малък, статистическият анализ на настоящите данни за ваксинацията е в съответствие с рязък спад (т.е. ефективният край) на пандемията за 40-70 дни", добавя анализаторът на JP Morgan. Така, според екипа, този „ефективен край“ на пандемията ще настъпи между края на март и последните дни на април. До тези заключения се стигна след анализ на развитието на пандемията в страни като Великобританя, САЩ или Дания, в които новият вариант се е разпространил значително.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка