Байдън и Харис дават първото си съвместно интервю пред CNN

2694
Байдън и Харис дават първото си съвместно интервю пред CNN
Снимка: Getty Images

Джейк Тапър от CNN ще интервюира новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис в четвъртък в първото им съвместно интервю след победата на изборите, предаде БГНЕС.

Интервюто ще се проведе в града, където живее Байдън, Уилмингтън, Делауеър, в същия театър, където избраният президент представи няколко от основните членове на своята администрация.

Бивша довереничка на Обама кандидат за държавен секретар на САЩ

Бившият президент на САЩ Барак Обама лобира за своята бивша съветничка по национална сигурност Сюзън Райс за поста държавен секретар, с...

Откакто бяха обявени като победители на изборите през ноември, Байдън и Харис бързо се ориентираха към изграждането на разнообразна администрация, която да им помогне да се справят с най-належащите проблеми в страната.

Тази седмица Байдън разкри ключови членове на икономическия си екип, които, ако бъдат потвърдени от Сената, ще положат усилия за възстановяване на икономика, засегната от пандемията на коронавируса. Миналата седмица избраният президент представи ключови членове на своите екипи за външна политика и национална сигурност. Байдън наскоро обяви и старши екип за комуникация в Белия дом, съставен изключително от жени.

По време на първите 100 дни в управлението на Байдън, след като встъпи в длъжност на 20 януари, се очаква избраният президент и екипът му да се съсредоточат върху приемането на цялостен пакет за финансова помощ и, когато не е необходимо законодателство, да присъстват поредица от изпълнителни действия, насочени към напредване на приоритетите му, съобщи CNN.

Понастоящем републиканците имат мнозинство в Сената, но контролът върху Камарата ще бъде определен от два балотажа в Джорджия през януари. Обхватът на законодателството за стимулиране, процеса на потвърждаване на кандидатите за кабинета на Байдън и други законодателни приоритети ще зависят от това дали републиканците запазват контрола върху Сената.

МВФ: Кристалина Георгиева изпрати "лични" писма до Джо Байдън и Камала Харис

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева изпрати тази седмица "лични" писма до новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън и нег...

Служители от преходния период твърдят, че управлението на пандемията е на върха на приоритетния списък на новоизбрания президент. Екипът на Байдън също ще отговаря за провеждането на масова кампания за ваксинация в цялата страна, когато бъде одобрена ваксина. Започването на икономическо възстановяване и справяне с расовото неравенство също са сред най-неотложните му приоритети в прехода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com