Байдън нарече Тръмп "клоун"

3284
Байдън нарече Тръмп "клоун"
Снимка: Getty Images/Guliver

Кандидатите за президент на САЩ - републиканецът Доналд Тръмп и демократът Джоузеф Байдън не си стиснаха ръцете в началото на първия телевизионен дебат в Кливланд, Охайо, провел се снощи, предаде ТАСС.

И двамата дискутиращи веднага заеха местата си зад трибуните в аудиторията в университета Case Western Reserve. През първите 10 минути от дебата, започнал с обсъждане на ситуацията във Върховния съд, и двамата бяха изключително дисциплинирани и спокойни. Но след като кандидатите се обърнаха да обсъдят други теми, включително здравноосигурителната система, дискусията се превърна във взаимни атаки и обвинения, информира агенцията. Те започнаха да се прекъсват и да говорят едновременно.

Ново проучване вещае оспорван вот на изборите в САЩ през ноември

Президентската надпревара в Съединените щати е по-оспорвана, отколкото показват националните проучвания и преднината на кандидат-презид...

Демократичният кандидат за президент Джоузеф Байдън прикани американския лидер Доналд Тръмп да млъкне. Настоящият ръководител на Белия дом пък не му остана длъжен и многократно прекъсваше опонента си, включително през времето, отредено на кандидата от Демократическата партия за отговор. „Ще помълчите ли за минута?“, каза Байдън също в отговор на една от репликите на американския лидер. По думите му, президентът Тръмп е нямал ясен план да се справи с пандемията и се е паникьосал по време на кризата. Джоузеф Байдън обвини противника си в лъжа.

Според настоящия американски лидер, плановете на новия кандидат за здравеопазване "ще лишат 180 000 000 души от частно здравно осигуряване, което те са много щастливи да имат". Засегна и темата за това, че Тръмп плаща по-малко данъци от учител в училище, тъй като се възползва от несъвършенството на съществуващите закони. „Ще отменя данъчните облекчения на Тръмп“, добави Байдън. Демократът изрази увереност, че милиардерите са се възползвали от мерките, предприети от сегашната администрация за стимулиране на икономиката. Американският президент изрази и увереността си за правото да назначи нов съдия на Върховния съд на САЩ.

Демократичният кандидат за президент, от своя страна, нарече опонента си "клоун", в отговор на постоянните въпроси на Тръмп относно източниците на доходи на сина на Байдън. Последният смята, че в американската история никога не е имало държавен глава, който да се справя със задълженията си по-зле от Доналд Тръмп. И го нарече „президентът, който разваля всичко“. "Вие сте най-лошият президент, който някога е бил в Америка", подчерта демократът. Тръмп пък заяви, че вярва, че неговият демократически съперник Джоузеф Байдън никога не би се справил с пандемията на коронавируса в страната по начина, по който го направи той. "Ако ви изслушахме и страната остане широко отворена, тогава милиони хора щяха да умрат, а не 200 000. И една смърт е твърде много", каза Тръмп.

Тръмп предупреди - резултатите от изборите няма да са известни със седмици

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди в петък, че може да отнеме седмици, ако не и месеци, преди да научим резултата от гласуванет...

По отношение на обвиненията към него за данъците, той твърди, че е платил милион долари данък върху доходите през последните години. Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джоузеф Байдън нарече "невярна" и информация за връзките на сина си с китайските власти и руския предприемач Елена Батурина, която Доналд Тръмп спомена по време на първите телевизионни дебати. Новият кандидат разкритикува икономическата политика на Тръмп спрямо Китай, включително изтъквайки липсата на положителни последици от сключването на първата фаза на търговското споразумение между Вашингтон и Пекин. В тази връзка, демократът подчерта, че не смята за подходящо да се обсъждат семейни проблеми по време на предизборните телевизионни дебати.

Накрая Доналд Тръмп обяви намерението си да се оттегли от Парижкото споразумение за климата през юни 2017 г. То е подписано през 2015 г. и включва мерки за намаляване на емисиите на парникови газове, за да се запази повишаването на средните глобални температури под 2 градуса по Целзий над прединдустриалните нива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com