Байдън се превърна в най-лошия президент на САЩ, според Тръмп

2185
Байдън се превърна в най-лошия президент на САЩ, според Тръмп
Снимка: Getty Images

"Демократът Джо Байдън вече е най-лошият президент в историята на САЩ." Това мнение изрази неговият предшественик, като държавен глава Доналд Тръмп, пише ТАСС. „Всички знаехме, че администрацията на Байдън ще бъде лоша, но никой от нас нямаше представа колко лоши ще бъдат и колко вляво ще отидат. Той имаше най-катастрофалният първи месец на поста от всички президенти в съвременната история на САЩ. Вярно е!", каза републиканецът, говорейки на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида. "Те са против работата, срещу семействата, срещу границите, срещу енергията, срещу жените, срещу науката", заяви Тръмп. „Само за един кратък месец преминахме от принципа Америка първо към Америка последна“, каза бившият американски лидер в първата си публична изява на събитие след изтичането на президентския му мандат.

Тръмп заяви, че политиката на новата администрация ще доведе до зависимост на САЩ от петрола от Русия и Близкия изток. Републиканецът разкритикува решението на Байдън да върне САЩ към Парижкото споразумение за климата. "Джо Байдън върна САЩ към много несправедливото и скъпо споразумение за климата в Париж, без да обсъжда възможността за по-добра сделка. Каква е ползата, когато използваме чиста енергия, а Китай - не, Русия - не, Индия - не?", обяви републиканецът. Той разкритикува решението на новата администрация да спре строителството на тръбопровода Keystone XL от Канада до САЩ. Това, според Тръмп, е унищожило „42 000 добре платени работни места“. Той заяви, че е горд, че по време на президентството си „успя да направи Америка енергийно независима“. "Съединените щати се превърнаха в енергийна суперсила номер едно. Много по-голяма от Саудитска Арабия и Русия", аргументира се бившият президент.

Джо Байдън приветства одобряването на поредната ваксина срещу COVID-19

Американският президент Джо Байдън приветства одобряването в САЩ на трета ваксина срещу COVID-19 - тази на Johnson&Johnson, но приз...

"Но ако демократитене  се справят, ние ще преминем от енергийно господство към енергийна катастрофа. Това се случва. Според политиката на радикалните демократи цената на бензина вече е скочила с 30% след избори. Един зареден с гориво микробус ще струва около 200 долара. Цените на енергията ще скочат до небето. Това включва и Вашите сметки за ток", каза Тръмп. Той допълни, че "политиката на Байдън - това е огромна печалба за други страни производителки на петрол и огромна загуба за САЩ и нашите прекрасни граждани".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com