Байдън смята, че Тръмп ще бъде признат за виновен

1801
Байдън смята, че Тръмп ще бъде признат за виновен
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Джо Байдън подкрепи импийчмънта на своя предшественик, републиканеца Доналд Тръмп, но се усъмни, че поддръжниците на тази процедура ще спечелят достатъчно гласове, за да го осъдят. Настоящият американски лидер направи изявление в интервю за CNN, пише ТАСС.

„Вярвам, че това трябва да се случи“, каза Байдън в отговор на въпрос относно процедурата за импийчмънт на Тръмп. В същото време, демократът изрази съмнения, че след изслушванията в американския Сенат резолюцията за импийчмънт на бившия президент ще спечели достатъчно гласове (67), за да бъде признат за виновен по единствения член на обвинение - подбуждане към бунт. Това изисква поне 17 републикански сенатори да се противопоставят на Тръмп. "Сенатът се промени, откакто работих там, но не се промени толкова много", каза Байдън. Според телевизионния оператор президентът на САЩ потвърди, че процедурата за импийчмънт ще се отрази негативно на изпълнението на дневния ред на настоящата администрация. Според него обаче „последиците ще бъдат още по-лоши, ако това не се случи“.

Байдън оставя Сената да реши за импийчмънта на Тръм, приоритет е COVID кризата

Президентът на САЩ Джо Байдън ще напусне Сената на САЩ, за да вземе решение за по-нататъшни действия по отношение на импийчмънта на бив...

По-рано говорителят на Белия дом Джен Псаки отбеляза, че Байдън ще предостави на американския сенат възможност да разрешава технически въпроси, свързани с времето и спецификата на процедурата за импийчмънт. Самият процес на импийчмънт ще започне след 8-ми февруари. По време на сесиите членовете на Камарата на представителите, така наречените администратори на импийчмънт, ще действат като прокурори, а сенаторите като съдебни заседатели. Демократичният сенатор Патрик Лийи (от Върмонт) ще ръководи процеса.

Припомняме, че демократите направиха първия си опит да отстранят Тръмп от поста през 2019 г. Тогава долната камара също одобри обвиненията, но Сенатът, в който републиканците имаха мнозинство, в началото на 2020 г. оправда държавния глава. Този път процедурата за импийчмънт бе инициирана заради изявления, направени от Тръмп на 6-ти януари. На този ден поддръжници на републиканеца, събрали се в столицата на САЩ на митинг в подкрепа на хиляди, нахлуха в Конгреса, опитвайки се да попречат на одобрението на резултатите от президентските избори, проведени в страната на 3-ти ноември миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com