Бил Гейтс с прогноза за нова пандемия и то десетки пъти по-страшна

14171
Бил Гейтс с прогноза за нова пандемия и то десетки пъти по-страшна
Снимка: Getty Images/Guliver

Светът може да бъде изправен пред пандемия, десетки пъти по-страшна от настоящата с COVID-19. Тази мрачна прогноза сподели основателят на Microsoft Бил Гейтс в интервю за германския вестник "Зюддойче цайтунг", предаде БГНЕС.

Тази пандемия е ужасна, но следващата може да бъде десет пъти по-страшна, твърди Гейтс. Според него, светът все още не е готов за нова епидемия от такъв мащаб и точно това е акцентът на размислите му.

Бил Гейтс: Има опасност от „ваксинационен национализъм”

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс предупреди за опасност от „ваксинационен национализъм“ и „небрежен подход“ ...

В същото време Гейтс отбеляза постиженията на съвременната медицина и наука. Той подчерта, че ако пандемията от коронавирус беше избухнала преди пет години, едва ли би било възможно да се разработят ваксини толкова бързо.

Милиардерът призова да се подготвим за нови пандемии. Според него, те трябва да се приемат толкова сериозно, колкото потенциален военен конфликт. В тази връзка той счита за разумно да предприеме сериозни стъпки от целия свят, за да се противопостави на инфекциите. По-специално, Гейтс предлага да инвестира милиарди в развитието на науката, тестването и създаването на глобална система за предупреждение за нови огнища на болести.

В допълнение, основателят на Microsoft отбеляза важността на формирането на специален екип за реакция. При липса на рискове от нова пандемия, неговите членове трябва да се съсредоточат върху повишаване на своята квалификация. Той също така предложи да се провеждат редовни учения за тях, като тези, през които преминават военните.

Мислете за тях като за пандемична пожарна бригада. Тези висококвалифицирани специалисти трябва да бъдат подготвени да реагират на потенциално кризисна ситуация веднага щом стане известна, обясни Гейтс.

Бил Гейтс си сложи ваксина срещу коронавирус, но не каза коя

Бил Гейтс си сложи първата доза от ваксината срещу коронавирус, съобщи самият той в Twitter. Съоснователят на Microsoft посочи, че се ч...

Милиардерът говори и за ваксинациите - той си постави ваксина срещу коронавирус, но не стана ясно коя от наличните е предпочел. "Едно от предимствата на 65-годишна възраст е, че мога да получа ваксината COVID-19. Получих първата си доза тази седмица и се чувствам страхотно", написа той в Twitter. Отделно Гейтс благодари на всички учени, участници в процеса, регулатори и здравни специалисти, които са били в челните редици на борбата срещу коронавируса.

Гейтс и съпругата му Мелинда притежават собствена благотворителна организация "Фондация Бил и Мелинда Гейтс". Основните ѝ области на работа включват борба с опасните болести в развиващите се страни, както и различни програми в областта на здравеопазването и образованието в САЩ. Към днешна дата фондът е отпуснал около 1,75 млрд. долара за противодействие на пандемията на COVID-19.

Изявите на Гейтс на тема "медицина" обаче предизвикват и широк негативен отзвук в целия свят. Мнозина са тези, които не му вярват и често поставят въпроса от позицията на какво образование и на каква експертност той си позволява да говори по медицински въпроси, какъвто е COVID-19.

КОНСПИРАЦИЯТА "БИЛ ГЕЙТС" - ОТ МАСОВО ВАКСИНИРАНЕ ДО ТОТАЛЕН КОНТРОЛ (I ЧАСТ, ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com