Бил ли е Доналд Тръмп с коронавирус по време на първия дебат с Байдън?

4211
Бил ли е Доналд Тръмп с коронавирус по време на първия дебат с Байдън?
Снимка: Getty Images/Guliver

Доналд Тръмп е дал положителен тест за коронавирус три дни преди първия предизборен дебат с Джо Байдън на 29 септември 2020 г., съобщи "Ню Йорк таймс", цитирайки двама бивши служители на Тръмп. От администрацията не са съобщили за това, а скоро след това бившият президент е дал отрицателен тест и е продължил с кампанията си. 

Новината е съобщена за пръв път от The Guardian, който се е позовал на предстоящата книга за Тръмп, написана от началника на кабинета му Марк Медоус. И двамата източника, пожелали анонимност, потвърждават информацията. Още тогава се появиха данни, че президентът може би е заразен, но от Белия дом отказаха неколкократно да предоставят подробна информация за положителните тестове, които той е дал. За това, че Тръмп е заразен, беше съобщено официално в ранните часове на 2 октомври. По-късно същият ден Тръмп беше хоспитализиран.

Съдия отхвърли искане на Тръмп, свързано с щурма срещу Конгреса

Американски съдия постанови, че комисията на Конгреса, разследваща щурма на Капитолия, може да получи достъп до някои от записите на Бе...

За положителния тест на тогавашния президент бе съобщено, след като стана ясно, че съветникът му Том Хикс е заразен. В интервю самият Тръмп допусна, че може би е хванал вируса именно от нея. Според Медоус, на 26 септември лекарят от Белия дом Шон Конли се е обадил, за да съобщи новината. "Г-н президент, имам някои лоши новини. Дадохте положителна проба за COVID-19", съобщил Конли, а Тръмп му отвърнал с псувня. Именно същия ден Тръмп е домакин на голямо събитие, на което обявява кандидатурата на съдия Ейми Кони Барет за Върховния съд.

Президентът решил да игнорира резултата от теста. Въпреки това най-близките до него са получили заповед да носят предпазни средства, защото президентът е заразен. Тръмп обаче решил да не пази околните и скоро след теста се е срещнал с журналисти в самолета Еър Форс, като е бил без маска. Дни по-късно репортер на "Ню Йорк Таймс" също е дал положителен резултат, съобщават от изданието. Ден след теста пък Тръмп е присъствал на събитие със семейства на военослужещи. 

От офиса на Доналд Тръмп отрекоха информацията. "Твърдението, че съм бил с COVID-19 преди или по време на дебата е фалшива новина. Напротив - тест показа, че не съм бил с коронавирус преди дебата", категорични са от лагера на вече бившия американски президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ изтегля военните си от Нигер

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка